David De Gea, Spania
David De Gea, Spania

De Gea, înainte de Italia – Spania: „Buffon, o legendă a fotbalului”

Portarul Spaniei, David De Gea, a lăudat evoluţiile căpitanului naţionalei Italiei, Gianluigi Buffon, înainte de meciul direct din optimile Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
26 iunie 2016

Meciul de luni seara dintre Italia şi Spania, programat a se disputa pe Stade de France din Paris, nu va fi doar un duel pentru prezenţa în sferturile de finală ale Campionatului European, ci inclusiv o confruntare între doi dintre cei mai buni portari din lume, David De Gea, respectiv Gianluigi Buffon. Iar mult mai tânărul jucător al celor de la Manchester United, aflat la primul turneu final în calitate de portar titular al echipei naţionale a Spaniei, nu a ezitat să laude evoluţiile omologului său din poarta Italiei, căpitanul lui Juventus şi al ‘Squadrei Azzurra’, ajuns la 38 de ani:

„Este unul dintre portarii de la care m-am inspirat cel mai mult” – recunoaşte David De Gea, în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat în această seară – „L-am urmărit foarte mult, este o adevărată legendă vie a fotbalului. Continuă să demonstreze că în ciuda vârstei şi a foarte multor ani de elită în fotbalul mondial, poate să joace încă la cel mai înalt nivel. Cred că este un idol pentru orice portar.” – a declarat jucătorul în vârstă de 25 de ani al lui Manchester United, care după mai bine de un deceniu în care Iker Casillas a fost titularul incontestabil, a preluat acum statutul de număr 1 în echipa naţională a Spaniei.

David De Gea, care mâine va bifa prezenţa cu numărul 13 în tricoul reprezentativei Spaniei, a analizat confruntarea cu Italia din optimile de finală ale Campionatului European 2016: „Italia este o echipă care impresionează prin siguranţa jocului defensiv, va fi dificil să găsim spaţii în apărarea lor şi în acelaşi timp trebuie să fim foarte atenţi să nu ne lăsăm surprinşi pe contraatac. Va fi un meci extraordinar, între două mari echipe.” – a concluzionat fostul portar al celor de la Atlético Madrid, care a fost foarte aproape de un transfer la Real Madrid în stagiunea precedentă.Comentarii