David Villa
David Villa

David Villa, înainte de Croaţia – Spania: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu că Iniesta e spaniol”

Unul dintre cei mai mari atacanţi din istoria echipei naţionale a Spaniei, David Villa, a analizat parcursul "La Roja" la Euro 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
19 iunie 2016

Unul dintre cei mai mari atacanţi din istoria echipei naţionale a Spaniei, David Villa, a analizat parcursul „La Roja” la Euro 2016, a discutat situaţia lui Iker Casillas, a anticipat ultimul meci din grupă contra Croaţiei şi a vorbit despre actualii atacanţi din lotul Spaniei, scoţându-l în evidenţă pe Nolito, starul de la Celta Vigo. Pentru naţionala Spaniei, David Villa a marcat de 59 de ori în 97 de partide, devenind cel mai bun marcator al istoriei „La Roja” în detrimentul lui Raul şi Fernando Torres.

Despre Spania la actualul turneu final

„Ambele meciuri de până acum au fost fantastice. Contra Turciei, Spania a făcut spectacol, sunt foarte fericit să văd atât de superioară Spania, adversarilor direcţi. Echipa s-a mişcat perfect, atât în ofensivă cât şi în defensivă suntem verticali, ştim ce să facem cu mingea mereu, avem soluţii, ne creăm oportunităţi. În plus, ne-am păstrat identitatea. Noii jucători au avut şi încă au nevoie de ceva timp pentru a se adapta filosofiei şi ideii tactice pe care selecţionerul o aplică, dar fac o treabă foarte bună până acum.”

Despre Nolito, atacantul pe care presa îl compară cu David Villa

„Da, pot spune că semănăm. Nu i-a fost deloc uşor să se adapteze, dar a reuşit. Au fost şi alţi jucători încercaţi la naţională în poziţia mea, dar el mi se pare cel care s-a adaptat cel mai bine. Mă bucur mult pentru el, iubeşte jocul la limita offside-ului, coboară bine în bandă, poate fi vertical în atacurile poziţionale. Îmi place ceea ce joacă, îl cunosc de mult timp. Merită ceea ce i se întâmplă, atât ca jucător cât şi ca om”

Despre Andres Iniesta

„Până acum mi se pare de departe cel mai bun jucător de la Campionatul European de Fotbal. Mulţumesc Domnului că joacă pentru Spania, că e al nostru. A ajuns în această perioadă a anului la un nivel extraordinar!”

Despre situaţia incomodă a lui Iker Casillas

„Casillas este un exemplu despre cum trebuie să fie şi să se comporte un căpitan. Cei care îl cunoaştem ştiam că Iker se va comporta demn, pentru că mereu a dat totul pentru echipa reprezentativă. Acum Del Bosque a decis că e momentul lui De Gea, iar Iker este un ajutor extraordinar pentru David şi pentru lot. Este un fotbalist experimentat, este un lider al grupului şi chiar dacă joacă, chiar dacă nu, este important şi determinant pentru Spania”

Despre ultimul meci, contra Croaţiei

„Un meci extrem de interesant datorită calităţii jucătorilor. Aşteptăm să vedem la lucru poate şi câteva nume noi, dar una peste alta sunt sigur că Spania va arăta din nou bine şi cred eu că vom câştiga această partidă şi vom încheia grupa en-fanfare”Comentarii