David Limbersky
David Limbersky

David Limbersky se apără înainte de meciul Cehia – Croaţia: „Nu sunt gras!”

Fundaşul ceh David Limbersky comentează propria prestaţie în meciul cu Spania şi vorbeşte despre următorul meci al Cehiei, cu Croaţia.
Articol scris de Florin Codreanu
16 iunie 2016

Fundaşul ceh David Limbersky a negat vehement acuzaţiile din presa spaniolă conform cărora ar fi avut destule kilograme în plus înainte de startul turneului din Franţa. Fundaşul stânga de la Viktoria Plzen a fost în dese rânduri depăşit de adversarii săi direcţi în duelul contra Spaniei, principala zona din care ibericii şi-au creat oportunităţi de gol împotriva Cehiei: „David Limbersky pare să aibă serioase probleme în a se mişca, ce să mai vorbim de alergat. Fundaşul cehilor pare gras, sau cel puţin asta este impresia lăsată la televizor”, a susţinut cotidianul „Sport” după duelul direct dintre Spania şi Cehia încheiat cu victoria spaniolilor, 1-0.

Limbersky a decis să-şi valorifice dreptul la replică şi a explicat clar: „Nu citesc de regulă presa, nici în format print nici în format digital. Însă greutatea mea este aceeaşi de câţiva ani. Nu sunt gras, sunt un fundaş ofensiv cu destule carenţe defensive din păcate. Este un subiect pe care încerc să-l corjiez de şapte, opt ani de zile, pentru că aşa m-am format ca fotbalist, am acest spirit ofensiv”, s-a justificat David Limbersky.

Fundaşul Viktoriei Plzen a mai adăugat: „Jucătorii Spaniei sunt extraordinari, noi am făcut tot ceea ce am putut, dar uneori să lupţi nu e suficient”. David Limbersky spune că nu ştie dacă va fi înlocuit pentru meciul Cehia – Croaţia de vineri, dar mărturiseşte că-şi va susţine colegul, dacă acesta va intra ca titular: „Nu ştiu dacă voi juca, important nu este însă acest aspect ci ceea ce face echipa noastră în acest al doilea meci. Dacă joc eu sau joacă Gebre Selassie contează mai puţin. Stilul nostru de joc este similar, probabil că împotriva croaţilor vom aborda o altfel de tactică, pentru că este un meci crucial. Dacă Theodor va fi cel ales am să fiu lângă el pentru că este un fotbalist foarte bun şi un coechipier de calitate” a încheiat David Limbersky.

Ajuns la 32 de ani, David Limbersky s-a întors în oraşul său natal pentru a evolua la Viktoria Plzen. Fundaşul stânga ce măsoară 1.81 de cm a mai evoluat în carieră sa la Modena, Tottenham Hotspur şi Sparta Praga, iar pentru Viktoria adună aproape zece sezoane la cel mai înalt nivel şi peste 250 de meciuri în toate competiţiile. Limbersky a câştigat trei titluri de campion al Cehiei cu Viktoria Plzen, o cupă şi o Supercupă. El a mai fost în atenţia presei pentru câteva incidente reprobabile. Cel mai important este însa cel din 2015 când a condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi a primit trei ani de închisoare cu suspendare după ce a bruscat forţele de ordine.Comentarii