David James Wilson, selecţionerul Gibraltarului la EURO 2016

David James Wilson, selecţionerul Gibraltarului
David James Wilson, selecţionerul Gibraltarului
Articol scris de Florin Codreanu

David James Wilson s-a născut in Scoţia la Kilwinning şi este un fost fotbalist scoţian, cu prezenţe nesemnificative în ligile inferioare din această ţară. Fost junior al grupării de primă ligă scoţiană Kilmarnock, Wilson a îmbrăcat până la vârsta de 19 ani tricoul echipelor Pennyburn Boys Club, Ardeer Thistle şi Kilwinning Rangers. A renunţat la cariera de fotbalist pentru a se înrola în marina militară scoţiană, o carieră care l-a purtat în anul 2008 spre Gibraltar. A evoluat chiar pentru echipa marinei militare o vreme în meciuri din campionatul regional şi s-a perfecţionat în ceea ce priveşte pregătirea fizică a unei echipe sportive.

Allen Bula, fostul selecţioner al Gibraltarului, l-a contactat în 2013 pentru a-l include în stafful său. Bula, care a condus timp de doi ani naţionala acestei ţări, a fost primul selecţioner oficial din istoria fotbalului din Gibraltar şi totodată mentorul lui Dave. Anul trecut Wilson mărturisea că, pentru el, prezenţa Scoţiei în grupa preliminară a Gibraltarului este „un eveniment major, care îl onorează şi îl responsabilizează suplimentar”.

La câteva luni de la această declaraţie, fostul jucător de la Kilwinning va avea ocazia să stea pe banca tehnică a naţionalei Gibraltarului în preliminariile Euro 2016 chiar împotriva naţionalei scoţiene. Partida care se va desfăşura pe Hampden Park din Glasgow reprezintă nu doar debutul lui Wilson ca selecţioner, ci şi o „ocazie cu adevărat unică”, aşa cum chiar Wilson o descrie. Pentru moment David James Wilson are statut de selecţioner interimar, dar nu este deloc exclusă prelungirea rolului său în viitor la statutul de selecţioner oficial.

  • Data naşterii:
  • Naţionalitate: scoţian
  • Cariera de jucător: Pennyburn Boys Club, Ardeer Thistle, Kilwinning Rangers
  • Antrenor la echipe de club: -
  • Selecţioner: Gibraltar (secund)

Selecţionerii echipelor de la EURO 2016