Darijo Srna, Croaţia
Darijo Srna, Croaţia

Darijo Srna ar putea fi apt pentru jocul Cehia – Croaţia

Darijo Srna a abandonat luni cantonamentul echipei naţionale pentru a asista la înmormântarea tatălui său, dar poate juca cu Cehia.
Articol scris de Florin Codreanu
14 iunie 2016

Căpitanul Croaţiei, Darijo Srna, a abandonat luni cantonamentul echipei naţionale pentru a asista la înmormântarea tatălui său, decedat în ziua meciului câştigat de Croaţia împotriva Turciei. Srna a aflat vestea decesului părintelui său la finalul jocului împotriva turcilor şi a izbucnit în lacrimi, fiind încurajat de coechipieri şi stafful echipei reprezentative să meargă acasă pentru a-şi conduce tatăl pe ultimul drum.

Secundul selecţionerului Ante Cacic a explicat situaţia căpitanului echipei reprezentative şi a anunţat că Srna va fi cel mai probabil prezent alături de colegii săi la partida cu Cehia: „A fost un moment foarte dificil, Darijo nu este genul de om care să cedeze atât de uşor. L-am înţeles însă cu toţii, pentru că astfel de momente nu ai cum să nu le înţelegi. Colegii i-au fost alături din prima secundă, noi toţi i-am fost alături” povesteşte Ante Mise, care îi linişteşte pe suporterii croaţi: „totul se reduce la felul în care se simte acum Darijo, dar sunt convins că se va întoarce rapid la naţională şi va fi titular împotriva cehilor vineri. Îl cunoaştem foarte bine, este un luptător şi ştim pe cine ne bazăm” a adăugat Mise.

Ante Mise a confirmat şi faptul că Srna nu a fost singur în cele mai grele momente ale sale din ultimii ani: „O delegaţie a Federaţiei Croate de Fotbal, inclusiv selecţionerul Ante Cacic l-au însoţit pe Darijo la înmormântare. Delegaţia se va întoarce în cursul zilei de luni (n.r ieri) în Franţa, Darijo se va întoarce atunci când simte el că poate, atunci când se va simţi bine şi pregătit” a mărturisit Mise. Fotbalistul în vârstă de 34 de ani a fost titular în partida contra Turciei şi este cel mai selecţionat jucător din istoria ţării sale cu 131 de meciuri la echipa reprezentativă şi 22 de goluri marcate: „Tatăl său era bolnav de ceva timp. Pentru noi, Srna este extrem de important în vestiar, prezenţa sa alături de grup este foarte importantă pentru Croaţia” a încheiat secundul lui Ante Cacic. Cehia – Croaţia se joacă vineri, 17 iunie, de la ora 19:00, ora României.Comentarii