Preliminariile EURO 2016, Grupa I, 13 iunie 2015, ora 21:45
Danemarca
Danemarca
2 - 0
Serbia
Serbia

Yussuf Poulsen 13
Jakob Poulsen 87
 
 
Danemarca a câştigat cu 2-0 meciul cu Serbia din preliminariile EURO 2016
Danemarca a câştigat cu 2-0 meciul cu Serbia din preliminariile EURO 2016

Danemarca – Serbia 2-0. Nordicii fac un pas decisiv spre calificare

Danemarca s-a impus în faţa Serbiei cu scorul de 2-0 şi rămâne pe locul doi în grupa I preliminară, cu şanse mari de calificare la EURO 2016.

Pe Telia Parken din Copenhaga, Danemarca s-a impus în faţa Serbiei cu scorul de 2-0 şi rămâne pe locul doi în grupa I preliminară. Sârbii continuă să fie dezamăgirea grupei şi nu mai au nicio şansă reală de calificare la Euro 2016.

Deşi nu a contat în acest meci pe Lase Schone şi Nicolai Boilesen (amândoi de la Ajax Amsterdam), Danemarca a obţinut un succes important în economia generală a grupei în faţa Serbiei. Morten Olsen a mizat pe Pierre Hojberg în linia mediană în absenţa lui Schone, în timp ce în locul lui Boilesen şi-a făcut loc în unsprezecele de start Simon Poulsen. Ambii au făcut un joc bun şi au contribuit la succesul nordicilor. Elevii lui Radovan Cuctic au intrat timid în meci, însă per total au reuşit una dintre cele mai consistente evoluţii din grupă de până acum. Curcic a apelat la o linie defensivă impresionantă cu Ivanovic, Maksimovic, Nastastic şi Kolarov, însă în multe din momentele importante ale jocului au repetat aceleaşi erori ca şi în meciul tur, pierdut la Belgrad cu 1-3 în noiembrie.

Tânărul atacant de la Red-Bull Leipzig, Yusuff Poulsen, a deschis scorul în minutul 13 pentru danezi, trecându-şi în cont primul său gol pentru echipa reprezentativă la a cincea selecţie. Oaspeţii au ieşit la joc şi Zoran Tosic l-a pus la grea încercare pe fiul lui Peter Schmeichel, Kasper. Niklas Bendtner şi-a făcut simţită prezenţa în minutul 25 însă n-a putut direcţiona corect centrarea din lovitură liberă a lui Eriksen, pentru ca, în minutul 34, Aleksandar Kolarov să-l faulteze în careu pe Pierre Højbjerg, determinându-l pe Björn Kuipers să dicteze lovitură de la unsprezece metri. Stojkovic a apărat însă şutul lui Daniel Agger şi a împiedicat desprinderea danezilor.

La reluare Aleksandar Mitrovic a fost aproape de egalare în urma unei centrări excelente venite de la Kolarov. Kasper Schmeicher a intervenit apoi excelent în faţa lui Adem Ljajic, pentru ca Agger să-l blocheze la rândul său la timp pe acelaşi Mitrovic în urma unei excelente acţiuni iniţiate de fundaşul lui Manchester City, Kolarov.

Cu trei minute înainte de finalul jocului, Ljubomir Fejsa, mijlocaşul defensiv de la Benfica, a pierdut o minge în propria jumătate de teren şi Jakob Poulsen a avansat suficient de mult încât să-şi pună în valoare şutul excelent pentru 2-0. A fost scorul final al jocului, în urma căruia danizii rămân în coasta liderului Portugalia, distanţându-se la trei puncte de locul trei, Albania, dar având un meci în plus faţă de elevii lui Gianni de Biasi. În runda următoare, în septembrie, cele două formaţii se vor întâlni în meci direct la Copenhaga, iar danezii, în cazul unei victorii se pot distanţa şi gândi serios la Euro 2016. Serbia joacă în septembrie pe teren propriu cu Armenia într-un „derby” al codaşelor din această grupă.Statisticile meciului

 
44
Posesie
56
 
 
11
Total şuturi
12
 
 
6
Pe poartă
3
 
 
3
Afară
4
 
 
2
Blocate
5
 
 
0
Bare
0
 
 
3
Cornere
5
 
 
1
Offside
4
 
 
2
Galbene
1
 
 
0
Roşii
0
 
 
16
Faulturi
9
 
 
318
Total pase
446
 
 
275
Completate
390
 

Filmul meciului

Yussuf Poulsen
(Nicklas Bendtner)
13'
 
Daniel Agger
34'
 
Simon Kjær
46'
 
William Kvist
58'
 
Jakob Poulsen
(Michael Krohn-Dehli)
61'
 
 
63'
Aleksandar Kolarov
 
65'
Filip Kostić
(Zoran Tošić)
Lasse Vibe
(Yussuf Poulsen)
73'
 
Andreas Christensen
(William Kvist)
77'
 
 
81'
Filip Djuričić
(Adem Ljajić)
Jakob Poulsen
87'
 
 
90'
Petar Škuletić
(Aleksandar Mitrović)

Echipele de start

1
15
4
3
6
9
7
23
10
11
20
9
7
22
21
19
14
6
13
5
11
1

Comentarii pe marginea meciului Danemarca - Serbia