Preliminariile EURO 2016, Grupa I, 04 septembrie 2015, ora 21:45
Danemarca
Danemarca
0 - 0
Albania
Albania
Danemarca şi Albania au remizat, 0-0
Danemarca şi Albania au remizat, 0-0

Danemarca – Albania 0-0. Albania are prima şansă la calificarea directă la EURO 2016

Albania a obţinut o importantă remiză în deplasare ce o păstrează la egalitate de puncte cu Danemarca, faţă de care are însă un meci în plus de jucat.

Una din frumoasele surprize ale campaniei de calificare la EURO 2016, naţionala Albaniei a refuzat să se predea în deplasarea din Danemarca, răpind gazdelor şansa de a urca pe primul loc în Grupa I. Susţinuţi de un entuziast şi gălăgios grup de suporteri, albanezii au scos un 0-0 la Copenhaga şi au răzbunat într-o oarecare măsură rezultatul meciului tur, pe care l-au controlat dar din care au scos un singur punct după ce Danemarca a egalat în ultimele zece minute.

De această dată a fost 0-0 la capătul unui joc animat, rezultat ce păstrează egalitatea de puncte între cele două combatante, câte 12, cu unul mai puţin decât liderul Portugalia. Albania are de jucat un meci în plus faţă de danezi, însă o eventuală egalitate de puncte la finalul preliminariilor îi avantajează acum pe danezi, care au rezultate mai bune în duelurile directe.

Naţionala Albaniei a mers la Copenhaga cu un plan clar: o defensivă bine organizată, dar şi intenţii ofensive. A avut noroc să scape fără gol la câteva acţiuni bune ale gazdelor, dar în minutele de prelungiri a irosit o oportunitate uriaşă de a câştiga toate cele trei puncte după ce Roshi a condus un contraatac în superioritate numerică dar a ezitat să ofere unui coechipier pasa decivisă şi i-a permis portarului Kasper Schmeichel intervenţia salvatoare.

Pentru danezi a debutat tânărul Pione Sisto, iar acesta a semnat prima şi cea mai mare ocazie a gazdelor în prima repriză, şutul său fiind reţinut de Etrit Berisha. Oaspeţii au ieşit din apărare de câte ori au avut ocazia şi s-au apropiat de gol prin lovitura de cap a lui Çikalleshi, blocată însă de Schmeichel.

Mai multe ocazii au fost în repriza secundă, după ce selecţionerul gazdelor a apelat la Yussuf Poulsen şi Jakob Poulsen, co-autorii victoriei din iunie cu Serbia. Ratangiul serii a fost însă Nicolai Jørgensen, care şi-a văzut blocată de lângă bară o bună lovitură de cap la centrarea lui Jakob Poulsen, apoi tot el a şutat în braţul portarului oaspeţilor după ce driblase doi adversari.

După 0-0 la Copenhaga, atât Danemarca cât şi Albania sunt implicate şi în meciurile de luni din cea de-a şaptea etapă a preliminariilor, când vine rândul Serbiei să stea. Danemarca merge în Armenia pentru duelul cu echipa ce ocupă acum ultimul loc al grupei, în timp ce pe Albania o aşteaptă un duel de foc cu liderul Portugalia, echipă în faţa căreia a câştigat în deplasare toamna trecută.Statisticile meciului

 
58
Posesie
42
 
 
16
Total şuturi
8
 
 
5
Pe poartă
3
 
 
8
Afară
3
 
 
3
Blocate
2
 
 
0
Bare
0
 
 
9
Cornere
2
 
 
2
Offside
3
 
 
2
Galbene
4
 
 
0
Roşii
0
 
 
11
Faulturi
11
 
 
436
Total pase
253
 
 
383
Completate
210
 

Filmul meciului

Lars Jacobsen
32'
 
 
32'
Ansi Agolli
Jakob Poulsen
(William Kvist)
46'
 
Jakob Poulsen
(Pione Sisto)
46'
 
 
64'
Armando Sadiku
(Ermir Lenjani)
 
64'
Migjen Basha
(Amir Abrashi)
 
75'
Lorik Cana
 
77'
Burim Kukeli
 
83'
Odise Roshi
(Shkelzen Gashi)
Simon Kjær
86'
 
 
86'
Taulant Xhaka

Echipele de start

1
5
4
3
6
7
23
19
9
14
11
16
11
14
22
3
13
6
5
15
7
1

Comentarii pe marginea meciului Danemarca - Albania