Cüneyt Cakir
Cüneyt Cakir

Cüneyt Cakir va arbitra Italia – Spania la Euro 2016

Ajuns la 39 de ani, Cüneyt Cakir este unul dintre arbitrii cei mai bine văzuţi de către UEFA în ultimii ani.
Articol scris de Florin Codreanu
25 iunie 2016

Are 39 de ani şi este considerat unul dintre primii trei arbitri ai lumii în acest moment. Centralul turc Cüneyt Cakir a fot desemnat de UEFA să arbitreze cel mai important şi interesant meci din optimile de finală ale Euro 2016: Italia – Spania.

Născut la Istanbul, Cüneyt Cakir este unul dintre arbitrii cei mai bine văzuţi de către UEFA în ultimii ani. La actualul turneul final din Franţa a arbitrat meciurile Portugalia -Islanda şi Belgia – Irlanda, iar mulţi dintre specialişti îl văd cu şanse reale să conducă finala turneului final din Franţa. De la debutul său în 2003, Cakir a fost al patrulea arbitrul la finala din 2012 care a opus chiar Spania, Italiei, apoi a arbitrat Mondialul Cluburilor din 2012. Cel mai important eveniment condus de Cüneyt Cakir a fost finala Ligii Campionilor UEFA dintre FC Barcelona şi Juventus Torino, un alt duel italo-spaniol, câştigat de echipa pregătită de Luis Enrique.

La partida din optimi el va fi ajutat de colaboratorii săi Bahattin Duran şi Tarik Ongun, în timp ce arbitri adiţionali vor fi Hüseyin Göçek şi Bariş Simsek. Partida Italia – Spania se joacă luni, 27 iunie 2016, de la ora 19:00, ora României.

Articole pe aceeaşi temă

Comentarii