Preliminariile EURO 2016, Grupa E, 08 septembrie 2014, ora 21:45
San Marino
San Marino
0 - 2
Lituania
Lituania

 
 
Deivydas Matulevičius 5
Arvydas Novikovas 36
San Marino-Lituania, preliminarii Euro 2016
San Marino-Lituania, preliminarii Euro 2016

San Marino – Lituania 0-2. Victorie obţinută fără emoţii de lituanieni

Lituania s-a impus cu 2-0 în deplasarea din San Marino şi a debutat cu dreptul în preliminariile EURO 2016.

Având în teren doi jucători care activează în prima ligă a fotbalului românesc, Lituania s-a impus în deplasare în faţa modestei reprezentative a statului San Marino cu scorul de 2-0 şi a debutat cu dreptul în preliminariile pentru Euro 2016.

Selecţionerul lituanian Igoris Pankratjevas şi-a avertizat elevii înainte de joc să nu trateze adversarul cu superficialitate, iar lituanienii au început foarte tare partida de la Serravalle. În minutul 5, atacantul Pandurilor Târgu Jiu, Deivydas Matulevičius, a transformat în gol pasa inspirată a lui Mindaugas Kalonas şi Lituania reuşea să deschidă rapid scorul, un deziderat pe care însuşi antrenorul Pankratjevas îl impusese elevilor săi.

La ultima vizită în San Marino, Lituania muncise foarte mult pentru un 1-0 chinuit, iar elevii lui Pankratjevas au încercat să-şi uşureze de această dată misiunea tranşând partida rapid. În minutul 12 Panka a fost aproape de 2-0, însă portarul Aldo Simoncini a reuşit să trimită în corner. În minutele 18 şi 30, Matulevicius şi Kalonas n-au reuşit nici ei să-l învingă pe Simoncini, cei doi fiind imitaţi în minutul 33 de Novikovas.

Acelaşi Novikovas avea însă să marcheze golul doi al oaspeţilor trei minute mai târziu, în urma assistului venit de la Georgas Freidgemais. Gazdele nu i-au dat niciun moment emoţii titularului de la Steaua Bucureşti, Giedrius Arlauskis, care în acest meci practic a şomat.

După pauză tot Lituania a dictat ritmul jocului şi, pe rând, Kalonas, Novikovas şi Karolis Chvedukas în două rânduri au ratat din poziţii mai mult decât decente mărirea avantajului pentru naţionala lituaniană.

A fost doar 2-0 la final pentru oaspeţi, care după prima runda din Grupa E se află la egalitate de puncte cu Anglia şi Estonia în fruntea clasamentului. În runda următoare, Lituania întâlneşte într-un derby baltic naţionala Estoniei la Vilnius.Statisticile meciului

 
34
Posesie
66
 
 
1
Total şuturi
13
 
 
0
Pe poartă
5
 
 
1
Afară
7
 
 
0
Blocate
1
 
 
0
Bare
1
 
 
2
Cornere
5
 
 
1
Offside
3
 
 
3
Galbene
1
 
 
0
Roşii
0
 
 
17
Faulturi
16
 
 
105
Total pase
444
 
 
79
Completate
410
 

Filmul meciului

 
5'
Deivydas Matulevičius
(Mindaugas Kalonas)
 
36'
Arvydas Novikovas
(Georgas Freidgeimas)
Alex Gasperoni
45'+1
 
Michele Cervellini
(Luca Tosi)
55'
 
 
66'
Gediminas Vičius
(Mindaugas Panka)
Manuel Battistini
72'
 
Mattia Stefanelli
(José Hirsch)
75'
 
Michele Cervellini
85'
 
 
86'
Simonas Stankevičius
(Deivydas Matulevičius)
Lorenzo Buscarini
(Giovanni Bonini)
87'
 
 
90'
Mantas Kuklys
(Fiodor Černych)
 
90'
Gediminas Vičius

Echipele de start

Comentarii pe marginea meciului San Marino - Lituania