Preliminariile EURO 2016, Grupa C, 15 noiembrie 2014, ora 21:45
Macedonia
Macedonia
0 - 2
Slovacia
Slovacia

 
 
Juraj Kucka 25
Adam Nemec 38
Macedonia - Slovacia, preliminarii EURO 2016
Macedonia - Slovacia, preliminarii EURO 2016

Macedonia – Slovacia 0-2. Slovacii îşi continuă parcursul perfect din preliminarii

Slovacia se impune în Macedonia şi termină anul 2014 cu maxim de puncte în Grupa C a preliminariilor EURO 2016.

Slovacia are un procentaj de 100% după primele patru meciuri din grupa C. Elevii lui Jan Kozak au reuşit un parcurs perfect şi s-au impus meritat şi pe „Nacionalna Arena Filip II Makedonski”, la capătul unui joc dificil. Juraj Kucka şi Adam Nemec au marcat golurile victoriei slovace.

Macedonia a arătat destul bine în acest meci, spre deosebire de ultimele evoluţii din grupă, reuşind să ţină sub presiune un adversar cu mult mai experimentat şi cu mai multe individualităţi. Cu insistentul Abdurahimi între Skrtel şi Durica, cu un interesant număr 10, Aco Stojkov, dar şi cu o defensivă bine organizată, macedonenii au reuşit o prestaţie mai mult decât decentă în faţa liderului grupei.

Prima şansă reală a reprizei întâi a aparţinut de altfel gazdelor, dar portarul Kozacik a reuşit să blocheze la timp şutul de la distanţă al lui Krste Velkoski. Besart Abudrahimi, cel mai bun jucător al gazdelor, a avut următoarea şansă de gol a partidei, însă cei care au punctat pe tabela de marcaj au fost oaspeţii, oarecum contrar cursului jocului. În minutul 25, Juraj Kucka a reluat excelent centrarea lui Vladimir Weiss din banda dreaptă şi a reuşit deschiderea scorului.

Din extrema opusă a slovacilor a venit golul doi al liderului grupei. De această dată la serviciu s-a aflat Miroslav Stoch, care a centrat pefect pentru Adam Nemec, atacantul lui Union Berlin reuşind să dubleze avantajul echipei lui Jan Kozak. A fost abia al doilea gol pentru prima reprezentativă reuşit de atacantul de 29 de ani în 14 selecţii. Imediat după golul slovacilor, macedoneanul Aleksandar Trajkovski a ţintit bara porţii lui Kozacik, rămas simplu spectator la şutul jucătorului de la KV Mechelen.

Naţionala pregătită de Boshko Djurovski a revenit cu un moral bun de la cabine şi Abdurahimi a şutat puţin pe lângă poartă din zece metri. Puţin mai târziu, Trajkovski, lansat foarte inspirat de Stojkov, a şutat pentru a doua oară în acest meci în bara porţii slovacilor dintr-o poziţie bună. În minutul 72, Mirko Ivanovski (atacantul de la CFR Cluj), proaspăt intrat pe teren, a trimis paralel cu poarta lui Kozacik.

În ultimul sfert de oră, slovacii a reuşit să temporizeze euforia gazdelor, au calmat spiritele şi condus au partida către un deznodământ aşteptat. Ba chiar puteau marca în alte două rânduri cu câteva minute înainte de final, dar Svento şi mai apoi Duris au trimis peste poartă.

Slovacia învinge în Macedonia şi adună încă trei puncte, care o păstrează confortabil în fruntea clasamentului din grupa C.Statisticile meciului

 
54
Posesie
46
 
 
18
Total şuturi
8
 
 
5
Pe poartă
3
 
 
9
Afară
4
 
 
4
Blocate
1
 
 
2
Bare
0
 
 
5
Cornere
5
 
 
0
Offside
0
 
 
1
Galbene
1
 
 
0
Roşii
0
 
 
10
Faulturi
19
 
 
370
Total pase
281
 
 
317
Completate
226
 

Filmul meciului

 
25'
Juraj Kucka
(Vladimír Weiss)
 
38'
Adam Nemec
(Miroslav Stoch)
 
46'
Dušan Švento
(Peter Pekarík)
Jovan Kostovski
(Aco Stojkov)
46'
 
 
55'
Filip Kiss
(Juraj Kucka)
Mirko Ivanovski
(Krste Velkoski)
70'
 
 
73'
Martin Škrtel
David Babunski
(Muhamed Demiri)
74'
 
 
78'
Michal Ďuriš
(Vladimír Weiss)
Jovan Kostovski
90'+1
 

Echipele de start

1
3
5
6
13
7
8
15
19
10
11
11
7
17
10
22
19
2
3
4
15
23

Comentarii pe marginea meciului Macedonia - Slovacia