Preliminariile EURO 2016, Grupa A, 09 septembrie 2014, ora 19:00
Kazakhstan
Kazakhstan
0 - 0
Letonia
Letonia
Kazakhstan-Letonia, preliminarii Euro 2016
Kazakhstan-Letonia, preliminarii Euro 2016

Kazakhstan – Letonia 0-0. Anulare reciprocă la debutul în preliminariile EURO 2016

Kazakhstan şi Letonia au debutat cu o remiză albă în preliminariile Campionatului European de Fotbal 2016, la capătul unei partide cu puţine faze de poartă.

Kazakhstan şi Letonia au debutat în preliminariile Campionatului European din Franţa 2016 cu o remiză albă la Astana. Partida nu a fost nicidecum una spectaculoasă, cele două echipe anulându-se reciproc prin disciplină tactică şi lipsa de calitate pe faza ofensivă.

Dacă primele zece minute ale jocului au fost liniştite, în minutul 11 gazdele au ratat prima ocazie importantă a întâlnirii, atunci când Tanat Nusserbayev a şutat violent de la 20 de metri, dar experimentatul portar leton Aleksandrs Kolinko s-a opus in extremis. Cazacii au controlat în mare parte prima jumătate de oră a partidei, însă defensiva letonă a făcut faţă cu brio. Cea mai mare ocazie e primei părţi a venit de la Dmitri Shomko, fundaşul lui Irtysh Pavlodar reluând periculos din interiorul careului puţin peste poarta lui Kolinko excelenta centrare a lui Sergei Khiyhnichenko.

Avându-l în ofensivă doar pe Artjoms Rudvens, atacantul lui SV Hamburg, Letonia s-a bazat în mod exclusiv pe calitatea starului ei, însă Rudnevs a fost ca şi inexistent şi a părut aproape tot timpul izolat între masivii fundaşi centrali ai echipei lui Yuri Kraznozhan.

Abia în repriza secundă Rudnevs a avut o primă oportunitate reală de gol, însă portarul Sidelnikov n-a avut probleme în a reţine şutul anemic expediat de leton. Oaspeţii puteau deschide de asemenea scorul cu 30 de minute înainte de final, atunci când Andrejs Kovalovs a expediat un şut puternic de la marginea careului, însă mingea a trecut puţin peste poarta cazacilor.

Până la finalul partidei, cele două echipe s-au pierdut într-o luptă surdă la mijlocul terenului, o luptă care a protejat oarecum cele două defensive si a păstrat tabela imaculată. Un 0-0 care a mulţumit în aparenţă ambele formaţii, dar care a atras mânia ambilor selecţioneri la conferinţa de presă de după joc.



Statisticile meciului

 
55
Posesie
45
 
 
10
Total şuturi
4
 
 
2
Pe poartă
1
 
 
4
Afară
3
 
 
4
Blocate
0
 
 
0
Bare
1
 
 
9
Cornere
1
 
 
4
Offside
1
 
 
0
Galbene
3
 
 
0
Roşii
0
 
 
15
Faulturi
13
 
 
405
Total pase
282
 
 
371
Completate
258
 

Filmul meciului

 
23'
Valērijs Šabala
 
27'
Aleksandrs Fertovs
(Artis Lazdiņš)
 
29'
Kaspars Gorkšs
Baurzhan Dzholchiyev
(Tanat Nusserbayev)
73'
 
 
79'
Eduards Višņakovs
(Artjoms Rudņevs)
Azat Nurgaliyev
(Bauyrzhan Islamkhan)
82'
 
 
90'+3
Artūrs Zjuzins

Echipele de start

Comentarii pe marginea meciului Kazakhstan - Letonia