Preliminariile EURO 2016, Grupa A, 09 septembrie 2014, ora 21:45
Islanda
Islanda
3 - 0
Turcia
Turcia

Jón Dadi Bödvarsson 18
Gylfi Sigurdsson 76
Kolbeinn Sigthórsson 77
 
 
Islanda-Turcia, preliminarii Euro 2016
Islanda-Turcia, preliminarii Euro 2016

Islanda – Turcia 3-0. Islanda, prea puternică pentru Turcia lui Terim

Islanda a debutat cum nu se putea mai bine în preliminariile pentru Euro 2016, învingând categoric Turcia la Reykjavik cu scorul de 3-0.

Învinsă de Croaţia in playoff-ul pentru Cupa Mondială din Brazilia, reprezentativa islandeză a început preliminariile pentru Europeanul Francez cu o victorie categorică în faţa naţionalei pregatite de Fatih Terim. Oaspeţii au venit la Reykjavik mizând pe cartea defensivei. Terim nu a renuţat la „dublul pivot” din faţa ermeticei sale apărări şi i-a titularizat atât pe Selcuk Inan cât şi pe Mehmet Topal. Gazdele au avut însă în tridentul Sigurdsson – Sightorsson – Bodvarsson motorul necesar pentru a desface planul tactic gândit de „împăratul” Terim.

Jon Dadi Bodvarsson a dat primul semnal că Islanda va interpreta o partitură eminamente ofensivă în minutul 10, când a reluat în bară centrarea lui Ari Skulason. Patru minute mai târziu, acelaşi Bodvarsson a lovit din nou bara porţii lui Kivrak, dar de această dată islandezii au fost mai norocoşi, pentru că în urma cornerului executat de Gylfi Sigurdsson acelaşi Bodvarsson l-a învins pe Kivrak. Turcii au reuşit să stopeze debutul furtunos al nordicilor şi chiar să echilibreze pe undeva partida, dar după pauză Omer a primit al doilea cartonaş galben în minutul 60 şi Turcia a rămas in inferioritate numerică.

Furia islandeză a crescut treptat si dezechilibrul numeric s-a simţit tot mai tare. În minutul 76 nordicii şi-au majorat avantajul, atunci când Onur Kivrak n-a putut face nimic pentru a-l bloca pe atacantul lui Ajax, Kolbeinn Sigurdsson. Doar 60 de secunde mai târziu, Skulason a trimis o nouă pasă precisă, la capătul căreia s-a gasit inepuizabilul Sigthorsson, care printr-o lovitură precisă de cap a majorat avantajul islandezilor la 3-0.

Partida s-a încheiat cu victoria clară şi meritată a nordicilor conduşi de Lars Lagerback, care se instalează în fotoliul de lider al Grupei A după prima rundă.Statisticile meciului

 
46
Posesie
54
 
 
16
Total şuturi
11
 
 
5
Pe poartă
4
 
 
7
Afară
5
 
 
4
Blocate
2
 
 
1
Bare
0
 
 
6
Cornere
5
 
 
1
Offside
2
 
 
2
Galbene
4
 
 
0
Roşii
1
 
 
12
Faulturi
11
 
 
258
Total pase
363
 
 
236
Completate
336
 

Filmul meciului

Jón Dadi Bödvarsson
(Gylfi Sigurdsson)
18'
 
Ari Skúlason
36'
 
 
44'
Gökhan Gönül
Gylfi Sigurdsson
50'
 
 
55'
Ömer Toprak
 
59'
Ömer Toprak
 
60'
Arda Turan
 
65'
Mustafa Pektemek
(Olcan Adın)
 
65'
Ozan Tufan
(Selçuk İnan)
Rúrik Gíslason
(Birkir Bjarnason)
70'
 
Gylfi Sigurdsson
76'
 
 
76'
Hakan Çalhanoğlu
(Mehmet Topal)
Kolbeinn Sigthórsson
(Ari Skúlason)
77'
 
Ari Skúlason
(Gylfi Sigurdsson)
89'
 
Vidar Orn Kjartansson
(Jón Dadi Bödvarsson)
90'+2
 

Echipele de start

Comentarii pe marginea meciului Islanda - Turcia