Preliminariile EURO 2016, Grupa D, 08 octombrie 2015, ora 19:00
Georgia
Georgia
4 - 0
Gibraltar
Gibraltar

Mate Vatsadze 30
Tornike Okriashvili 35 (pen)
Mate Vatsadze 45
Valeri Kazaishvili 87
 
 
Georgia - Gibraltar 4-0
Georgia - Gibraltar 4-0

Georgia – Gibraltar 4-0. Victorie facilă pentru gruzini

Georgia s-a impus cu 4-0 în ultimul meci de pe teren propriu din cadrul preliminariilor pentru Euro 2016, cu reprezentativa statului Gibraltar

Stadionul Boris Paichadzis Erovnuli din Tbilisi a găzduit primul meci al zilei din penultima rundă a preliminariilor pentru Campionatul European 2016, în care Georgia s-a impus fără mari probleme în faţa reprezentativei statului Gibraltar.

Partida din capitala și în acelaşi timp cel mai mare oraș al Georgiei nu a avut implicaţii pentru zona locurilor care permit prezenţa la Euro 2016: modesta naţională a Gibraltarului ocupă ultimul loc în grupa D, iar Georgia se află pe locul al cincilea, având doar şase puncte înaintea etapei.

După cum era de aşteptat oaspeţii au abordat meciul într-o manieră foarte defensivă şi au încercat să limiteze pe cât de mult posibil proporţiile scorului. Iar naţionala condusă de Jeff Wood se poate declara mulţumită de faptul că a rezistat o jumătate de oră, ceea ce reprezintă cea mai lungă perioadă de timp fără gol primit în startul meciului din toate confruntările disputate de-a lungul preliminariilor. Inevitabilul s-a produs totuşi în minutul 30, când Tornike Okriashvili a găsit un culoar în defensiva adversa si l-a lansat ideal pe Mate Vatsadze, care a scăpat singur cu portarul Jordan Perez şi a deschis scorul cu un şut bine plasat. Până la finalul primei reprize gazdele şi-au asigurat cele trei puncte mai întăi prin execuţia din penalty a lui Tornike Okriashvili (acordat după un henţ al lui Anthony Bardon) iar apoi prin reuşita aceluiaşi Mate Vatsadze, care a reluat cu capul la colţul scurt o centrare de pe partea dreaptă trimisă de Aleksandre Kobakhidze.

În repriza secundă gazdele au slăbit ritmul şi nu au mai insistat la fel de mult la poarta apărată de Jordan Perez, care însă s-a remarcat prin două intervenţii decisive în faţa lui Valeri Kazaishvili şi Aleksandr Kobakhidze. Naţionala lui Kakhaber Tskhadadze s-a mulţumit să gestioneze în cea mai mare parte a timpului avantajul liniştitor de pe tabelă, spre nemulţumirea suporterilor prezenţi la stadion, care şi-au apostrofat favoriţii pentru jocul pasiv şi lipsit de incisivitate. Oaspeţii nu au reuşit totuşi să încheie o repriză fără gol primit în aceste preliminarii, deoarece cursa individuală a lui Valeri Kazaishvili din minutul 87 a fost finalizată cu un şut pe centrul porţii, fără ca portarul Jordan Perez să poată interveni.

Scor final 4-0 şi Georgia ajunge astfel la nouă puncte în clasamentul grupei D, urmând a disputa ultimul meci din cadrul preliminariilor peste trei zile, în deplasare cu Germania. De partea cealaltă Gibraltar, aflată la prima participare în preliminariile unui Campionat European, va evolua pe stadionul Do Algarve în compania Scoţiei.Statisticile meciului

 
67
Posesie
33
 
 
23
Total şuturi
4
 
 
10
Pe poartă
3
 
 
9
Afară
0
 
 
4
Blocate
1
 
 
1
Bare
0
 
 
8
Cornere
1
 
 
2
Offside
0
 
 
1
Galbene
1
 
 
0
Roşii
0
 
 
12
Faulturi
9
 
 
700
Total pase
288
 
 
646
Completate
221
 

Filmul meciului

 
15'
George Cabrera
Mate Vatsadze
(Nika Kvekveskiri)
30'
 
Tornike Okriashvili
31'
 
Tornike Okriashvili
35'
 
Mate Vatsadze
(Alexander Kobakhidze)
45'
 
 
46'
Brian Perez
(George Cabrera)
Guga Palavandishvili
(Jaba Kankava)
57'
 
Nika Dzalamidze
(Tornike Okriashvili)
58'
 
Bachana Tskhadadze
(Mate Vatsadze)
73'
 
 
76'
John Paul Duarte
(Lee Casciaro)
 
85'
Michael Yome
(Kyle Casciaro)
Valeri Kazaishvili
87'
 

Echipele de start

Comentarii pe marginea meciului Georgia - Gibraltar