Preliminariile EURO 2016, Grupa A, 09 septembrie 2014, ora 21:45
Cehia
Cehia
2 - 1
Olanda
Olanda

Bořek Dočkal 22
Václav Pilař 90+1
 
Stefan de Vrij 55
Cehia-Olanda, preliminarii Euro 2016
Cehia-Olanda, preliminarii Euro 2016

Cehia – Olanda 2-1. Vaclav Pilar produce primul şoc al Grupei A

Cehia a reuşit un meci tactic aproape perfect în cel mai interesant duel al rundei inaugurale din Grupa A, câştigând meritat în faţa Olandei cu 2-1.

Cehia a reuşit un meci tactic aproape perfect în cel mai interesant duel al rundei inaugurale din Grupa A. Rezerva Vaclav Pilar a marcat golul unei victorii meritate a cehilor, la revenirea lui Guus Hiddink pe banca „Portocalei mecanice”.

Principalul obiectiv al selecţionerului gazdelor, Pavel Vrba, a fost acela de a bloca toate căile de acces ale lui Robin van Persie către poarta lui Cech. Dezideratul manifestat public inclusiv în conferinţa de presă dinaintea jocului a fost unul reuşit, pentru că vedeta olandezilor nu a ieşit în evidenţă în acest meci. Evoluţia palidă a olandezilor a fost pedepsită de zeul fotbal în minutele de prelungire, odată cu execuţia lui Pilar. Până atunci, cehii făcuseră un joc tactic ireproşabil, trecându-şi în cont câteva ocazii importante la poarta lui Cillessen.

În minutul 22, trupa lui Vrba reuşea să deschidă scorul în urma unei acţiuni începute de Ladislav Krejci şi continuate inspirat de coechipierul acestuia de la Sparta Praga, David Lafata. Cel din urmă a întors perfect mingea pentru stângul lui Borek Dockal şi Cehia reuşea să spargă gheaţa.

Cea mai importantă acţiune a olandezilor s-a produs cu câteva minute înainte de pauză, atunci cand Lafata a fost nevoit sa scoată mingea lobată de Luciano Narsingh de pe linia porţii. La reluare, Olanda a reuşit sa egaleze nesperat prin fundaşul lui Lazio Roma, Stefan de Vrij, care a reluat cu capul în poarta lui Cech excelenta centrare a lui Daley Blind.

Cehia a fost din nou aproape să preia conducerea ostilităţilor pe tabela de marcaj, dar lovitura de cap a lui Vaclav Prochazka a ocolit de puţin poarta lui Jasper Cillessen. Marek Suchy a fost şi el aproape de gol în minutul 80, însă victoria cehilor s-a produs târziu, în minutele de prelungire ale jocului. Daryl Janmaat a încercat să trimită o minge către propriul portar, balonul a lovit bara lui Cillessen şi rezerva Vaclav Pilar, pe fază, a înscris în poarta goală, declanşând sărbătoarea în tribune.

Revenire cu gust amar pe banca tehnică a Olandei pentru Guus Hiddink, tehnicianul în vârstă de 68 de ani recunoscând la finalul partidei că elevii săi n-au prins deloc o zi fastă. Pentru Cehia seara de 9 septembrie a fost perfectă, iar Pavel Vrba şi-a demonstrat încă o dată priceperea tactică. Pentru cehi urmează un nou test dificil în deplasare contra Turciei lui Fatih Terim, în timp ce Olanda primeşte pe teren propriu vizita reprezentativei Kazahstanului.Statisticile meciului

 
34
Posesie
66
 
 
11
Total şuturi
11
 
 
4
Pe poartă
4
 
 
4
Afară
5
 
 
3
Blocate
2
 
 
0
Bare
0
 
 
6
Cornere
5
 
 
3
Offside
6
 
 
2
Galbene
1
 
 
0
Roşii
0
 
 
11
Faulturi
14
 
 
221
Total pase
599
 
 
180
Completate
555
 

Filmul meciului

Václav Procházka
7'
 
Bořek Dočkal
(David Lafata)
22'
 
 
39'
Luciano Narsingh
(Joël Veltman)
 
55'
Stefan de Vrij
(Daley Blind)
Václav Pilař
(Ladislav Krejčí)
66'
 
 
70'
Bruno Martins Indi
Matěj Vydra
(David Lafata)
72'
 
Daniel Kolář
(Lukáš Vácha)
81'
 
Václav Pilař
90'+1
 
David Limberský
90'+2
 

Echipele de start

1
8
3
5
2
13
22
7
10
9
21
9
11
10
2
7
6
8
3
4
5
1

Comentarii pe marginea meciului Cehia - Olanda