Darijo Srna, Croaţia
Darijo Srna, Croaţia

Croaţia – San Marino 10-0. Antrenament cu public pentu croaţi înainte de EURO 2016

Naţionala croaţiei şi-a depăşit propriul record de goluri marcate, după ce a spulberat modesta San Marino cu scorul de 10-0 într-un meci amical.
Articol scris de David Petre
5 iunie 2016

Mario Mandzukic şi Nikola Kalinic şi-au trecut în cont primele hattrick-uri la echipa naţională, iar căpitanul Darijo Srna s-a remarcat prin patru pase decisive în victoria record a Croaţiei în faţa modestei San Marino în ultimul amical al trupei lui Ante Cacic înaintea turneului final EURO 2016.

San Marino, ocupanta locului 200 în ierarhia FIFA dar formaţie care a obţinut un punct în recentele preliminarii graţie unei remize cu Estonia, a reuşit să păstreze tabela neschimbată până în minutul 20, când atacantul de 21 de ani Marko Pjaca (Dinamo Zagreb) a deviat un şut al lui Luka Modric pentru primul său gol la echipa naţională. Scorul a luat proporţii imediat graţie reuşitelor lui Mario Mandzukic şi Darijo Srna, apoi Mandzukic a mai punctat de două ori în minutele 36 şi 38 pentru primul său hattrick sub culorile Croaţiei. Scorul pauzei a fost 6-0, stabilit de Ivan Perisic prin transformarea unei lovituri libere de la 20 de metri.

Mijlocaşul Barcelonei Ivan Rakitic a avut nevoie de doar cinci minute din repriza secundă pentru a-şi trece numele pe foaia marcatorilor, golul său egalând cea mai bună performanţă din istoria fotbalistică a naţionalei croate. Noul record de goluri a fost desăvârşit de Nikola Kalinic, care a intrat pe teren în repriza secundă şi a marcat de trei ori între minutele 59 şi 84.

La finalul jocului în care echipa sa a marcat 10 goluri din 18 şuturi expediate pe spaţiul porţii, selecţionerul Ante Cacic a declarat că un astfel de joc va fi benefic echipei sale şi că era de preferat un adversar modest unuia puternic cu o săptămână înaintea turneului final. „Avem întregul lot la dispoziţie doar de câteva zile, iar bătălii importante vom avea destule în Franţa, nu era nevoie de una în plus înainte”, a concluzionat tehnicianul.

Croaţia face parte din Grupa D la EURO 2016, turneu la care va debuta pe 12 iunie contra Turciei.Comentarii