Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale (Real Madrid)
Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale (Real Madrid)

Cristiano Ronaldo vs Gareth Bale în cifre statistice înainte de Portugalia – Ţara Galilor

Cifre comparative ale lui Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale pentru naţionalele Portugaliei şi Ţării Galilor înaintea duelului din semifinalele EURO 2016.
Articol scris de David Petre
4 iulie 2016

Portugalia şi Ţara Galilor se întâlnesc într-o semifinală inedită la EURO 2016 şi vor aduce în prim-plan duelul celor două superstaruri ale lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale.

Selecţii

Gareth Bale a bifat în sfertul de finală cu Belgia selecţia cu numărul 60 la naţionala Ţării Galilor, pentru care a debutat în 2006, la 16 ani şi 315 de zile, devenind cel mai tânăr jucător din istoria acestei echipe.

Cristiano Ronaldo a devenit la EURO 2016 jucătorul cu cele mai multe selecţii pentru naţionala Portugaliei, depăşind recordul anterior al lui Luis Figo. Meciul cu Ţara Galilor va fi pentru el cel de-al 132-lea în tricoul primei reprezentative.

Turnee

Ţara Galilor a trebuit să aştepte 58 de ani pentru a reveni la un turneu final, iar Gareth Bale a fost jucătorul numărul 1 în campania de calificare. A confirmat şi în Franţa, unde are deja trei goluri şi o pasă decisivă în dreptul său.

Cristiano Ronaldo este un veteran al turneelor finale, fiind deja la al şaptelea (patru Europene şi trei Mondiale). Cea mai bună performanţă rămâne finala jucată la EURO 2004, dar pierdută în faţa propriilor suporteri împotriva Greciei.

Goluri

Gareth Bale se află pe locul patru în clasamentul golgheterilor ţării sale, la egalitate cu Dean Saunders, fiecare cu câte 22 de goluri. Recordul absolut de goluri pentru Ţara Galilor îl deţine Ian Rush, cu 28 de reuşite.

Cristiano Ronaldo este deja cel mai bun marcator din istoria Portugaliei, cu un total de 60 de goluri pentru echipa naţională.

EURO 2016

Bale şi Ronaldo au fost implicaţi la EURO 2016 în câte patru goluri ale propriilor echipe: galezul a punctat de trei ori şi a oferit o pasă decisivă, în timp de lusitanul a marcat două goluri şi a creat alte două.

Şuturile la poartă sunt în favoarea lui Ronaldo, care deţine recordul la actuala ediţie a Campionatului European cu 32. Dintre acestea însă doar 9 au prins cadrul porţii, adică o medie de 28.1%. Gareth Bale a şutat de 20 de ori la poartă dar 14 dintre şuturile sale au fost cadrate, adică o medie de 70%.

O situaţie interesantă se înregistrează şi la poziţiile de ofsaid, unde Ronaldo are deja 11 în dreptul său, faţă de doar două pentru Bale.Comentarii