Cristiano Ronaldo, Real Madrid
Cristiano Ronaldo, Real Madrid

Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit jucător de la EURO 2016. Trei nemţi în top 10

Jurnaliştii de la Marca au realizat un top al celor mai bine plătiţi fotbalişti care îşi vor reprezenta ţările la turneul final EURO 2016.
Articol scris de David Petre
3 iunie 2016

Cu o săptămână înainte de startul EURO 2016, jurnaliştii cotidianului madrilen Marca au realizat un top zece al celor mai bine plătiţi fotbalişti europeni ai momentului. Salariul, primele de joc şi veniturile din drepturi de imagine au fost însumate pentru a scoate la iveală care dintre fotbaliştii europeni şi-au sporit cel mai mult averea în ultimul an.

Deloc surprinzător, topul este deschis de starul portughez Cristiano Ronaldo. La capătul unui sezon în care a fost din nou numărul unu pentru Real Madrid şi şi-a trecut în cont un nou trofeu Champions League care i-a adus o primă consistentă, Ronaldo a avut venituri totale de 67.4 milioane euro.

Cu un total de 25 de milioane a prins podiumul şi colegul său de la Real Madrid, Gareth Bale, cel mai important om al Ţării Galilor la prima participare a acestei ţări la un turneu final european. Între cei doi madrileni s-a inserat în top suedezul Zlatan Ibrahimovic, care a avut venituri de 28.5 milioane de euro, grosul provenind dintr-un salariu consistent la Paris Saint-Germain.

Cel mai bine cotat jucător german al momentului, Thomas Muller, este şi primul dintre cei trei reprezentanţi ai acestei ţări în topul încasărilor. Jucătorul lui Bayern Munchen a declarat venituri de 23.6 milioane euro, depăşindu-l astfel pe starul lui Manchester United, Wayne Rooney, care ocupă locul cinci cu 22 de milioane. Ceilalţi nemţi în top 10 sunt Bastian Schweinsteiger (locul 9 – 18.8 milioane) şi fostul căpitan al actualei campioane mondiale, Philipp Lahm (locul 8 – 18.9 milioane euro), care însă s-a retras de la echipa naţională şi nu va participa la EURO 2016.

Topul cuprinde şi doi jucători spanioli: pe locul 6 îl regăsim pe Andres Iniesta (21.5 milioane), iar pe poziţia următoare apare San Iker Casillas, în ciuda unui sezon mai puţin reuşit la FC Porto.

Clasamentul este încheiat de un al jucător căruia eclipsa de formă din ultima stagiune nu i-a dăunat încasările: belgianul Eden Hazard a câştigat 17 milioane de euro.Articole pe aceeaşi temă

Comentarii