Cristian Săpunaru, România
Cristian Săpunaru, România

Cristi Săpunaru: „Un rezultat bun cu Franţa ne-ar aduce şanse mari de calificare”

Fundaşul dreapta al naţionalei României, Cristian Săpunaru, a discutat despre participarea la apropiatul turneu final al Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
3 iunie 2016

Cristian Săpunaru, Răzvan Raţ şi Cosmin Moţi sunt singurii jucători din lotul României pentru Campionatul European 2016 care au fost prezenţi şi la ultimul turneu final, din urmă cu opt ani, când ‘tricolorii’ au participat la Euro 2008. Fundaşul dreapta în vârstă de 32 de ani al celor de la CS Pandurii Târgu Jiu a acordat un amplu interviu la microfonul Prosport pentru a discuta despre meciurile şi obiectivele naţionalei la apropiatul turneu final din Franţa:

„În primul rând, pentru mine este o onoare să îmi reprezint ţara, mai ales la un turneul final. Este al doilea la care voi fi prezent, la primul n-am apucat să joc vreun minut, dar credeţi-mă că aveam nişte emoţii extraordinare. Sper să fie primul turneu final la care voi participa şi în teren şi să îmi ajut echipa. Cel mai greu va fi că vom juca în deschidere contra gazdei, echipa Franţei. Vă daţi seama că vor avea un public extraordinar de partea lor, sperăm că şi suporterii noştri să ne ajute să obţinem un rezultat bun. Presupun că dacă vom începe cu un rezultat bun avem şanse mari de calificare.” – a declarat fostul jucător al lui FC Porto, alături de care a câştigat trofeul UEFA Europa League în stagiunea 2010-2011.

Franţa este considerată a fi printre principalele favorite la câştigarea competiţiei, nu doar datorită statutului de gazdă a turneului final, ci mai ales a unui lot extrem de valoros pe care se poate baza selecţionerul Didier Deschamps. Însă înainte de debutul la Euro 2016, România se concentrează pe ultimul test de verificare, programat în această seară cu Georgia, la Bucureşti: „Momentan nu, nu ne gândim la Franţa, pentru că mai avem meciul cu Georgia din care sperăm să ieşim sănătoşi. Dar vă daţi seama, cum se va apropia meciul ne vom gândi mult mai mult, dar până acum cred că nu conştientizăm ce va fi la acel meci. Să joci într-o deschidere de turneu final e ceva senzaţional. Normal că fiecare jucător îşi analizează adversarul de pe post, cred că îţi este mai uşor dacă ştii ce face, ce fel de jucător este. Dar nu cred că îi putem analiza de pe acum, vor fi nişte şedinţe înainte de meci făcute de selecţioner şi de ceilalţi antrenori. Vom fi ajutaţi de antrenori, dar în teren intervine calitatea fotbalistului.” – a adăugat Cristian Săpunaru.Comentarii