Thibaut Courtois, Belgia
Thibaut Courtois, Belgia

Courtois, despre partida Ţara Galilor – Belgia: „Un meci mai închis faţă de cel cu Ungaria”

Portarul naţionalei Belgiei, Thibaut Courtois, a discutat despre meciul din sferturile de finală ale Campionatului European 2016, cu Ţara Galilor.
Articol scris de Răzvan Mitacu
27 iunie 2016

Thibaut Courtois consideră că maniera în care Ungaria a abordat meciul din optimi a ajutat Belgia să se impună şi să obţină calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European 2016, deoarece oamenii lui Bernd Storck s-au avântat în ofensivă, ceea ce a favorizat loviturile decisive pe contraatac ale rapizilor jucători belgieni. Naţionala pregătită de Marc Wilmots a învins cu scorul de 4-0, graţie reuşitelor lui Toby Alderweireld, Michy Batshuayi, Eden Hazard şi Yannick Ferreira-Carrasco, iar acum se pregăteşte de confruntarea din sferturi cu Ţara Galilor, programată a se desfăşura vineri, de la ora 22:00, pe stadionul Pierre-Mauroy din Villeneuve d’Ascq:

„Noi am încercat să atacăm încă din primul minut, iar Ungaria cred că a făcut greşeala de a încerca să joace deschis împotriva noastră. Ştim că atunci când adversarul este dispus să iasă la joc suntem foarte periculoşi pe contraatac şi avem spaţiu pentru a ne pune în valoare viteza şi calităţile tehnice, iar contra Ungariei am arătat încă o dată acest lucru.” – a declarat Thibaut Courtois, în cadrul unui interviu acordat pentru canalul public de televiziune RTBF.

Portarul în vârstă de 24 de ani al celor de la Chelsea se aşteaptă însă la un meci complet diferit în confruntarea din sferturile de finală cu Ţara Galilor, anticipând că naţionala pregătită de Chris Coleman va prefera un stil de joc bazat pe o defensivă cât mai compactă şi va încerca să profite de viteza celui mai important jucător galez, atacantul lui Real Madrid: „Ţara Galilor este o echipă pe care o cunoaştem extrem de bine, deoarece am înfruntat-o de foarte multe ori în ultima perioadă. Alcătuiesc o echipă care se va apăra în propria jumătate de teren, cu zece oameni în spatele balonului şi va încerca să trimită toate mingiile direct pe Gareth Bale. Va fi un meci mult mai închis faţă de cel cu Ungaria, însă noi suntem pregătiţi şi ştim ce avem de făcut pentru a obţine calificarea în sferturile de finală.” – a concluzionat Thibaut Courtois, care în meciul de vineri va bifa prezenţa cu numărul 40 în echipa naţională a Belgiei.Comentarii