Antonio Conte, Italia
Antonio Conte, Italia

Conte: „Italia trebuie să fie o echipă, nu doar o selecţionată”

Selecţionerul Italiei, Antonio Conte, a discutat despre perspectivele echipei naţionale la Campionatul European 2016 din Franţa
Articol scris de Răzvan Mitacu
8 aprilie 2016

„Am încredere în jucătorii mei, ştiu că mă pot baza pe ei, dar cu toţii trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ.” – a declarat selecţionerul Italiei, Antonio Conte, intervievat la microfonul Rai Sport după înfrângerea din cel mai recent meci amical, scor 4-1 pe Allianz-Arena din Munchen, cu Germania: „Venim după parcursul slab de la Campionatul Mondial 2014, numarul jucatorilor care pot fi convocati din campionatul intern s-a diminuat semnificativ în ultimii 10 ani. Suntem conştienţi de faptul că există o diferenţă în ceea ce priveşte valoarea şi calitatea individuală faţă de cele mai puternice naţionale din lume, astfel că Italia nu trebuie să fie doar o selecţionată, ci trebuie să fie o echipă pentru a putea concura cu principalele favorite.” – a continuat selecţionerul italian, după ce campioana mondială din 2006 a fost criticată de presa peninsulară în urma eşecului cu Germania.

Deşi Italia se prezintă la Euro 2016 în calitate de finalistă a ediţiei precedente, Conte subliniază dificultăţile pe care ‘Squadra Azzurra’ le întâmpină în ultimii ani: „Parcursul nostru este format din sacrificiu, deoarece trebuie să fim conştienţi de modul în care au decurs lucrurile în ultima perioadă. Din 100 de jucători care evoluează în campionatul nostru, doar 34 sunt convocabili la echipa naţională, ceea ce înseamnă aproape jumătate faţă de perioada lui Lippi. Eu am chemat toţi jucătorii care puteau şi meritau să joace la naţională în acest moment. Aş fi dorit să am mai mult timp la dispoziţie pentru a lucra şi a-i vedea la lucru pe unii dintre ei, dar am încredere în acest grup.” – a concluzionat Antonio Conte.

Italia va evolua în grupa E de la Euro 2016, unde va înfrunta Belgia, Irlanda şi Suedia.Comentarii