Anghel Iordănescu, selecţionerul României
Anghel Iordănescu, selecţionerul României

Conferinţa de presă a lui Anghel Iordănescu înainte de meciul România – Albania

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, a prefaţat meciul cu Albania din cadrul grupei A de la Campionatul European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
18 iunie 2016

Echipa naţională a României se pregăteşte de meciul decisiv de la Campionatul European 2016. Pentru a mai spera la calificarea în optimile de finală ale competiţiei ‘tricolorii’ au neapărată nevoie de victorie în meciul cu Albania, programat a se disputa duminică seară, pe Stade des Lumières din Lyon. În vederea confruntării cu oamenii lui Giovanni De Biasi, care au lăsat o impresie foarte bună în primele două partide de la Euro 2016, selecţionerul Anghel Iordănescu a susţinut o conferinţă de presă şi a abordat cele mai importante aspecte ale meciului contând pentru grupa A.

Situaţia incertă a lui Răzvan Raţ, Steliano Filip şi Mihai Pintilii reprezintă unul dintre principalele motive de preocupare în rândul staff-ului tehnic al naţionalei României: „Avem o situaţie delicată cu trei jucători.” – a confirmat Anghel Iordănescu – „Nu pot da un verdict definitiv acum. Cei trei jucători au avut un program special, coordonat de medic, iar mâine vom lua decizia finală în privinţa lor. Mă gândesc încă la primul 11 şi la situaţia jucătorilor, nu ştiu dacă voi juca cu Sânmărtean sau nu. Ne dorim cu toţii să jucăm mai mult de 90 minute, să facem faţă jocului şi să ne atingem obiectivul.”

Selecţionerul naţionalei României a analizat apoi adversarul de mâine, care nu trebuie subestimat, deşi a suferit două înfrângeri în primele meciuri de la Euro 2016. Dacă în duelul cu Elveţia Albania a rămas în inferioritate numerică încă din prima repriză, contra Franţei oamenii lui Giovanni De Biasi au reuşit să rezite aproape întreg meciul, primind două goluri în ultimele minute: „Albania este o echipă bună, care s-a luptat de la egal la egal, 89 de minute, cu echipa Franţei. Sunt sigur că albanezii vor face tot ce le stă în putinţă pentru a obţine o victorie de palmares. Noi vrem să facem o figură frumoasă, iar acest lucru înseamnă că avem nevoie de 90 de minute de joc constant bun, de posesie, de determinare, adică trebuie să ne autodepăşim.” – a concluzionat Anghel Iordănescu.Comentarii