Fabio Coentrao
Fabio Coentrao

Coentrao avertizează Portugalia: „Încă nu suntem calificați la EURO!”

Fabio Coentrao, Moutinho și Nani au comentat meciul câştigat de Portugalia pe teren propriu cu Serbia, contând pentru preliminariile EURO 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
8 aprilie 2015

Fabio Coentrao, Moutinho și Nani se numără printre jucătorii care au comentat cel mai recent meci disputat de Portugalia în cadrul grupei I din preliminariile EURO 2016. Portugalia a jucat apoi un meci amical pierdut în mod surprinzător cu naționala Insulelor Capului Verde, dar o partidă de pregătire în care nu au evoluat jucătorii de bază din lotul lui Fernando Santos.

Pe stadionul Da Luz din Lisabona Portugalia s-a impus în meciul cu Serbia (scor 2-1) și a urcat pe primul loc al grupei, având două puncte mai mult față de Danemarca și Albania. Totuși, atât Fabio Coentrao, cât și Moutinho atrag atenția asupra faptului că drumul până la turneul final din Franța rămâne în continuare lung: „Am făcut un pas important în vederea calificării, dar trebuie să rămânem concentrați.” – afirmă jucătorul celor de la Real Madrid, autor al golului decisiv, marcat în minutul 63, după un assist din partea lui Joao Moutinho – „Nimic nu este decis. În ceea ce mă privește nu ma interesează foarte mult postul pe care evoluez, eu încerc să dau întotdeauna maximul pentru Portugalia.” – a continuat Coentrao, citat de cotidianul A Bola.

Un concept similar a fost exprimat inclusiv de Joao Moutinho, mijlocașul celor de la AS Monaco și unul dintre cei mai buni oameni ai confruntării de la Lisabona: „Nu suntem încă siguri de calificare, dar meciul cu Serbia a reprezentat o victorie imensă. După golul de 2-1 am știut să gestionăm rezultatul și să controlăm cu încredere partida.” – precizează jucătorul în vârstă de 28 de ani.

Pentru Serbia Nemanja Matic a fost autorul golului care a adus momentan egalitatea pe tabelă, după ce Ricardo Carvalho a deschis scorul în minutul 10. Însă reușita mijlocașului celor de la Chelsea nu i-a speriat pe oamenii lui Fernando Santos, lucru confirmat inclusiv de către Nani: „Acel gol marcat la jumătatea reprizei a doua ar fi putut să ne distrugă, dar am demonstrat o foarte mare tărie de caracter. Eram superiori adversarului și știam că nu avem voie sa ratăm cele trei puncte.”Comentarii