Claudio Marchisio, Italia
Claudio Marchisio, Italia

Claudio Marchisio nu va putea evolua la Euro 2016

Mijlocaşul Claudio Marchisio a suferit o ruptură completă a ligamentului încrucişat anterior şi nu va putea fi prezent cu Italia la Euro 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
18 aprilie 2016

O lovitură grea pentru Juventus şi mai ales pentru Italia, care pierde unul dintre oamenii de bază din linia de mijloc, în vederea participării la Campionatul European 2016. Claudio Marchisio va fi indisponibil mai multe luni şi nu va putea fi astfel prezent la turneul final de vara viitoare după ce a suferit o gravă accidentare la genunchi în ultima etapă de campionat.

Marchisio a fost scos de pe teren în minutul 15 al confruntării câştigate de Juventus duminică după amiaza cu scorul de 4-0 contra celor de la Palermo şi încă de la început a fost evident faptul că accidentarea este una care îl va ţine pe mijlocaşul torinez departe de gazon o lungă perioadă de timp. La scurt timp după finalul meciului, Juventus a confirmat diagnosticul prin intermediul unui comunicat publicat pe propriul site oficial:

„Claudio Marchisio, ieşit de pe teren în prima repriză a partidei cu Palermo în urma unei contre de joc, a fost supus unor contrale medicale detaliate imediat după finalul meciului. Rezonanţa magnetică efectuată a evidenţat o ruptură completă a ligamentului încrucişat anterior al genunchiului stâng. În următoarele zilei jucătorul va fi supus unei intervenţii chirurgicale.”

Mijlocaşul în vârstă de 30 de ani, care a lipsit multă vreme şi în campania de calificare la Euro 2016, din cauza unei probleme musculare, ar fi fost unul dintre titularii din linia de mijloc gândită de selecţionerul Antonio Conte. Marchisio ratează astfel turneul final din Franţa şi de asemenea începutul stagiunii viitoare, precum şi primele meciuri ale Italiei din preliminariile pentru Campionatul Mondial 2018.Comentarii