Christian Fuchs, Austria
Christian Fuchs, Austria

Christian Fuchs, înainte de Islanda – Austria: „Vom arăta că avem calitate şi spirit de învingători!”

Fundaşul Christian Fuchs a prefaţat ultimul meci al Austriei din cadrul grupei F de la Campionatul European 2016, cu Islanda.
Articol scris de Florin Codreanu
22 iunie 2016

Echipa pregătită de Marcel Koller a dezamăgit până în prezent la Euro 2016, însă fundaşul Christian Fuchs îşi păstrează optimismul înainte de ultimul duel din grupă, contra Islandei: „Mulţi dintre noi s-au luptat pentru trofee în acest sezon, alţii pentru evitarea retrogradării. Într-un fel sau altul cu toţii am avut obiective importante deci ştim să luptăm pentru ceea ce ne propunem. Vom arăta acest lucru împotriva Islandei, vom demonstra că avem calitate şi spirit de învingători” a anunţat Fuchs, proaspăt încoronat campion al Angliei la finalul sezonului 2015-2016.

Fundaşul stânga în vârstă de 30 de ani a continuat: „Austria a reuşit preliminarii excelente şi consider că suntem datori să ne respectăm tradiţia. Este clar că avem suficientă calitate pentru a câştiga acest meci, dar depinde de noi să arătăm şi mai multă implicare şi mai multă dorinţă. De această dată pariaţi pe noi, sunt convins că vom câştiga acest joc” a anunţat Fuchs.

Născut la Neunkirchen în Austria, fundaşul care măsoară 1.86 cm, s-a remarcat în tricoul lui Schalke 04 pentru care a evoluat timp de patru sezoane între 2011 şi 2015. Christian Fuchs a mai evoluat în cariera sa la Wiener Neustadt, SV Mattersburg şi VfL Bochum, iar pentru echipa reprezentativă a debutat în 2006, adunând până în prezent 77 de selecţii şi un singur gol marcat. În sezonul trecut de campionat, Fuchs a evoluat în 34 de jocuri în toate competiţiile pentru revelaţia din Premier League, Leicester City.Comentarii