Chris Coleman
Chris Coleman

Chris Coleman: „Putem demonstra că suntem cea mai bună echipă din istoria fotbalului galez”

Chris Coleman nu vrea doar să ducă Ţara Galilor la EURO 2016, ci să construiască următorii 10-15 ani în jurul actualei echipe.
Articol scris de Florin Codreanu
6 aprilie 2015

Selecţionerul galezilor, Chris Coleman, este protagonist în aceste zile în presa din Marea Britanie. Fostul fundaş de la Swansea City este aproape de a conduce naţionala ţării sale către turneul final al Campionatului European din Franţa 2016, o performanţă care ar putea deveni istorică pentru galezi: „Avem şansa să demonstrăm că suntem cea mai bună echipă din istoria fotbalului galez, mai bună chiar şi decât echipa din 1958 care s-a calificat la Cupa Mondială”, a spus Coleman într-un interviu acordat pentru BBC Wales Sport.

Tehnicianul originar din Swansea mărturiseşte însă că planurile sale nu includ doar o simplă prezenţă la turneul final din Franţa: „Dorinţa noastră este să legăm această generaţie de fotbalişti în aşa fel încât să putem să ne construim şi următorii 10-15 ani în jurul ei. Jucători precum Bale, Ramsey, Allen, Ben Davies şi nu numai reprezintă pentru noi siguranţa că acest fotbal poate creşte şi performa aproape de cele mai înalte standarde. Dar, totodată, prezenţa lor ne ajută să ne stabilim o strategie sănătoasă pentru viitor.” a anunţat Coleman.

Fost antrenor la Fulham sau Real Sociedad, Chris Coleman trăieşte cele mai importante momente din cariera sa de antrenor în aceste preliminarii. Selecţionerul galezilor este neînvins în grupa B, după ce a strâns trei victorii şi două remize în cinci jocuri. Ţara Galilor se află momentan la egalitate de puncte cu Belgia pe prima poziţie a grupei: „Am fost aproape de turneul final în 1994 şi în 2004, iar acum avem şansa să facem un pas uriaş înainte. Oamenii spun că avem o generaţie de aur, dar noi trebuie să ne câştigăm acest statut prin rezultate, nu prin promisiuni. Deocamdată ne descurcăm bine, dar n-am reuşit nimic cconcret. Avem încă mult de muncă, iar jucătorii mei ştiu asta!”, a mai spus Coleman.

Ţara Galilor va juca în iunie pe teren propriu contra Belgiei, apoi în septembrie două meciuri importante în Cipru şi acasă contra Israelului. Preliminariile se încheie în octombrie pentru galezi cu meciuri contra Bosniei în deplasare şi Andorrei la Cardiff.Comentarii