Chris Coleman
Chris Coleman

Chris Coleman înainte de Ţara Galilor – Irlanda de Nord: „Bale este o mândrie pentru orice galez!”

Chris Coleman, a prefaţat duelul din optimile de finală ale Campionatului European dintre Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.
Articol scris de Florin Codreanu
25 iunie 2016

Selecţionerul galezilor, Chris Coleman, a prefaţat duelul din optimile de finală ale Campionatului European contra Irlandei de Nord, a vorbit la superlativ despre jucătorii săi şi a negat posibilitatea plecării sale de la echipa reprezentativă după turneul final. Coleman este, conform presei engleze, în atenţia echipei Southampton din Premier League, club care îi caută un înlocuitor lui Ronald Koeman.

Despre meciul contra Irlandei de Nord

„Va trebui să luptăm că niciodată pentru a ne califica în sferturi. Ne-am studiat adversarul foarte mult, ştim la ce să ne aşteptăm de la ei. Suntem încrezători, chiar dacă Irlanda de Nord nu va fi un adversar facil pentru noi. Trebuie să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut, să încercăm să ne facem jocul şi să ne exploatăm calităţile. Pentru noi este o încercare istorică şi sper să-i facem faţă!”

Despre ultimul meci direct disputat fără Bale şi Ramsey

„A fost un amical, un meci foarte fizic, în care Irlanda de Nord a demonstrat spirit, sacrificiu, putere de luptă. Un stil britanic veritabil. E drept, jocul nostru este altul cu Bale şi Ramsey în teren. Atunci am terminat la egalitate, acum este o altă istorie. Ramsey face ca stilul echipei să fie unul diferit, sunt foarte mulţumit de prestaţia sa. Este excelent atunci când jucăm poziţional, putem controla o mare parte din zona mediană dacă mingea e la el. Face un turneul final extraordinar.”

Despre Bale şi importanţa sa pentru galezi

„Discutăm despre un star al fotbalului mondial, un ambasador al acestei ţări, care joacă la Real Madrid, cel mai important club din lume. Ţara Galilor îl adoră, suntem cu toţii foarte mândri de el, îl iubim pe Gareth. Pentru mine grupul este însă acelaşi, toţi jucătorii mei sunt fantastici şi se comportă ca o echipă mare. Spiritul este extraordinar între aceşti băieţi, sunt mândru că sunt selecţionerul lor”

Dificultatea de a juca împotriva unei echipe britanice

„Au o defensivă excelent organizată. Irlanda de Nord a impresionat la acest turneu final prin organizare şi efort. Trebuie să avem puterea să combatem acest joc cu armele noastre. Şi eu cred că vom reuşi.”Comentarii