Chris Coleman, Ţara Galilor
Chris Coleman, Ţara Galilor

Chris Coleman explică eşecul cu Suedia: „Am fost naivi”

Selecţionerul Ţării Galilor, Chris Coleman, a analizat meciul amical pierdut de echipa sa cu Suedia, la o săptămână distanţă de debutul la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
6 iunie 2016

Selecţionerul echipei naţionale a Ţării Galilor, Chris Coleman, a declarat că înfrângerea suferită în meciul amical disputat cu Suedia reprezintă „un semnal de alarmă”. Partida de pregătire de pe Friends Arena a fost ultima pentru Ţara Galilor înaintea debutului la Campionatul European 2016, care va avea loc sâmbătă, contra Slovaciei, dar eşecul cu 3-0 şi mai ales evoluţia surprinzător de modestă a galezilor va reprezenta un aspect care trebuie corectat până la primul meci de la Euro 2016:

„Ştim că putem să jucăm mai bine de atat” – a declarat Chris Coleman la conferinţa de presă susţinută imediat după meci – „În ultimele luni cred că am avut parte de puţin succes, de unele momente de entuziasm general, ceea ce poate că ne-a dus la un grad de superificialitate care trebuie să reprezinte un semnal de alarmă. Am fost puţini naivi, acesta ar fi reproşul pe care il aduc echipei astăzi. În mod normal suntem mult mai bine organizaţi şi aşezaţi pe teren, după cum a fost cazul Suediei de această dată. Am văzut cum de multe ori ne-au blocat posibile acţiuni de contraatac, uneori chiar prin faulturi când a fost nevoie, dar acesta este fotbalul. Am fost naivi şi nu s-a mai întâmplat lucrul acesta de multă vreme, dar în orice caz prefer să se întâmple acum decât să stau aici săptămâna viitoare şi să discut despre aceeaşi problemă.” – a adăugat selecţionerul galez.

Gareth Bale a acuzat uşoare probleme musculare în victoria pe care Real Madrid a obţinut-o la penalty-uri în finala UEFA Champions League de la sfârşitul lunii mai, astfel că selecţionerul galez a preferat să nu il rişte pe jucătorul său, trimis pe teren doar în ultima jumătate de oră: „Nu avea nevoie să evolueze 90 de minute astăzi. Este bine că a revenit alături de noi, a putut să evolueze câteva minute şi este concentrat exclusiv pe meciul de săptămâna viitoare. Cel mai important lucru este că nu a acuzat nicio problemă medicală, la fel precum toţi jucătorii.” – a concluzionat Chris Coleman.Comentarii