Chris Coleman, selecţionerul Ţării Galilor
Chris Coleman, selecţionerul Ţării Galilor

Chris Coleman, concentrat deja pe Ţara Galilor – Belgia: „Statutul de outsider ne va ajuta”

Selecţionerul Ţării Galilor, Chris Coleman, a discutat despre meciul pe care echipa sa îl va disputa cu Belgia în sferturile de finală de la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
27 iunie 2016

Prin prezenţa în sfeturile de finală ale Campionatului European 2016, Ţara Galilor a egalat preformanţa din 1958, înregistrată la Campionatul Mondial din Suedia, ceea ce a reprezentat de altfel ultima prezenţa a naţionalei galeze la un turneu final major, înainte de Euro 2016. Evoluţiile şi rezultatele impresionante ale echipei naţionale la turneul final din Franţa au un impact extraordinar în Ţara Galilor, după cum a scos în evidenţă inclusiv selecţionerul Chris Coleman:

„Am văzut ce înseamnă succesul nostru pentru Ţara Galilor şi este extrem de emoţionant. Imaginile pe care le-am primit cu lumea de acasă, cu bucuria din momentul golurilor noastre şi a victoriilor, reprezintă ceva absolut incredibil. Este un sentiment minunat să ştii că poţi aduce atât de multă bucurie oamenilor.” – a declarat selecţionerul galez, citat de site-ul espnfc.co.uk.

Ţara Galilor a fost mai puţin convingătoare în meciul cu Irlanda de Nord din cadrul optimilor de finală, câştigat datorită unui gol marcat în propria poartă de experimentatul fundaş al lui West Bromwich Albion, Gareth McAuley, cu un sfert de oră înainte de ultimul fluier, însă Chris Coleman consideră că duelul cu Belgia va avea o desfăşurare diferită având în vedere circumstanţele: „Am fost puţin nervoşi cu Irlanda de Nord, deoarece lumea se aştepta ca noi să câştigăm, dar vom evolua mai bine în calitate de outsider. Am demonstrat acest lucru şi în confruntarea cu Anglia, iar acum toată lumea se va aştepta ca adversarul să se impună. Belgia a avut parte de unele critici în debutul Campionatului European, deoarece au pierdut meciul cu Italia, însă când ai la dispoziţie o echipă alcătuită din jucători cu asemenea calităţi tehnice, atunci trebuie să te consideri favorit în faţa oricui, poate doar cu excepţia a două sau trei naţionale.” – a adăugat fostul antrenor al celor de la Fulham, Real Sociedad şi Coventry City.

Belgia a înfruntat Ţara Galilor atât în campania de calificare la Campionatul Mondial din 2014, cât şi în preliminariile pentru Euro 2016, fără a reuşi să câştige niciuna dintre ultimele trei confruntări directe. Galezii au remizat de două ori la Bruxelles (1-1, respectiv 0-0) şi s-au impus în meciul de la Cardiff disputat cu aproape un an în urmă, când golul marcat de Gareth Bale a asigurat practic prezenţa la Campionatul European 2016: „Ne-am mai întâlnit cu ei şi ştim la ce să ne aşteptăm. Ţara Galilor este o naţională de top, cu foarte multă calitate. Noi vom porni cu şansa a doua, dar nu ne temem de Belgia.” – a concluzionat Chris Coleman.Comentarii