Giorgio Chiellini, Italia
Giorgio Chiellini, Italia

Chiellini prefaţează Italia – Spania: „Ştim la ce să ne aşteptăm din partea lor”

Giorgio Chiellini a discutat despre meciul pe care Italia îl va disputa contra Spaniei în optimile de finală ale Campionatului European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
24 iunie 2016

Fundaşul lui Juventus şi al naţionalei Italiei, Giorgio Chiellini, a susţinut o conferinţă de presă în care a analizat meciul cu Spania din optimile de finală ale Campionatului European 2016, programat a se disputa luni seara, de la ora 19:00, pe Stade de France din Paris. Întrebat dacă faptul că echipa pregătită de Vicente del Bosque a pierdut confruntarea contra Croaţiei ar putea reprezenta un avantaj pentru Italia, fundaşul ‘Squadrei Azzurra’ a răspuns: „Spania a făcut o primă jumătate de oră spectaculoasă contra Croaţiei, apoi croaţii au crezut până la final şi au luptat, dar Spania rămâne Spania. Eu nu vad aceasta criză în jocul lor despre care vorbeşte toată lumea. Faţă de Campionatul Mondial echipa lor s-a schimbat, atunci au avut multe probleme, au pierdut cu Olanda şi Chile. Dar aceasta este o naţională care şi-a regăsit dorinţa de a lupta pentru victorie. Faţă de finala pierdută în 2012, Spania a regăsit un atacant de travaliu cum era Torres şi nu mai evoluează cu un număr nouă fals. Însă în rest, şcoala şi filozofia de joc rămân aceleaşi, aşadar ştim exact la ce să ne aşteptăm din partea lor.” – a declarat fundaşul în vârstă de 31 de ani, care în finala de la Euro 2012, pierdută de Italia contra Spaniei, a fost nevoit să părăsească terenul la jumătatea primei reprize, din cauza unei accidentări.

Configuraţia rundelor eliminatorii de la Euro 2016 evidenţiază două jumătăţi ale tabloului complet dezechilibrate, principalele favorite la câştigarea competiţiei fiind toate repartizate într-o singură parte: „Se ştia că unele meciuri vor fi mai dificile ca altele. Singurul lucru asupra căruia ar trebui să se reflecte, din punctul meu de vedere, este modul în care vor arăta sferturile de finală, deoarece ar trebui să existe mai multă echidistanţă în rundele următoare. S-a dorit implicarea mai multor echipe şi ceva trebuia să se schimbe, dar cred ca lucrurile ar fi putut fi făcute mai bine. În orice caz va fi frumos să vedem meciuri atât de importante disputate încă de acum şi cine ştie, poate că în cele din urmă va exista o surpriză neaşteptată, cum a fost de exemplu Grecia.” – a precizat Giorgio Chiellini.

Italia este echipa care a primit cele mai multe cartonaşe galbene în primele trei meciuri de la Euro 2016 şi are astfel 10 jucători în pericol să rateze prezenţa în sferturile de finală, în cazul în care vor fi din nou avertizaţi, iar ‘Squadra Azzurra’ va învinge Spania: „Leonardo Bonucci a fost condiţionat de această situaţie în meciul cu Irlanda, este adevărat, deoarece nu ar fi fost ideal să rateze partida cu Spania. Însă acum vorbim despre o confruntare de totul sau nimic şi nu ne mai permitem să ne gândim la viitor. Dacă vor exista suspendări va evolua alt jucător, nu ne putem lăsa jocul influenţat de cartonaşele galbene.” – a concluzionat fundaşul lui Juventus.Comentarii