Charlie Adam, Scoţia
Charlie Adam, Scoţia

Charlie Adam: „Calificarea Scoţiei la Euro 2016 ar fi o performanţă istorică”

Mijlocaşul Charlie Adam a discutat despre posibilitatea Scoţiei de a obţine calificarea la Campionatul European 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
14 iulie 2015

Mijlocaşul celor de la Stoke City, Charlie Adam, consideră că are capacitatea şi calităţile necesare pentru a ajuta Scoţia să se califice la Campionatul European din 2016. În urma primelor şase meciuri din grupa D, Scoţia se află pe locul al treilea, după Germania şi Polonia, însă la o distanţă de doar două puncte faţă de campioana mondială şi poate profita de meciul direct dintre primele doua clasate, care va avea loc în următoarea rundă.

Cel mai recent meci de calificare la Euro 2016, disputat pe 13 iunie, s-a încheiat la egalitate, 1-1 cu Irlanda, ceea ce le-a permis jucătorilor lui Gordon Strachan să îşi menţină poziţia din grupă şi să păstreze avantajul de două puncte în faţa Irlandei, ceea ce le-ar asigura prezenţa la baraj, deşi Scoţia păstrează speranţe chiar la o calificare directă: „Ne aflăm într-o situaţie bună după egalul înregistrat în deplasare cu Irlanda, care a dat moral echipei. Ideea este să încercăm să ne calificăm de această dată, deoarece suntem foarte aproape şi ar fi o performanţă istorică pentru noi.” – a declarat Charlie Adam, citat de cotidianul Gulf News.

„Lucrurile arată bine momentan, dar nu trebuie să uitam că mai avem încă de jucat cu Germania şi Polonia. Acelea vor fi cele mai importante meciuri şi prin două victorii ne-am asigura un loc la turneul final din Franţa. În ceea ce mă priveşte mă concentrez pe revenirea într-o formă fizică bună cât mai repede, deoarece sezonul este aproape să înceapă. Sunt conştient de faptul că nimeni nu are locul garantat la naţională, însă consider că pot ajuta Scoţia să îndeplinească acest obiectiv important.” – concluzionează jucătorul în vârstă de 29 de ani al celor de la Stoke City.Comentarii