Eric Dier, Anglia
Eric Dier, Anglia

Carlo Ancelotti: „Eric Dier, unul dintre cei mai buni jucători de la Euro 2016”

Carlo Ancelotti se arată optimist în ceea ce priveşte viitorul echipei naţionale a Angliei, în ciuda eliminării dezamăgitoare de la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
30 iunie 2016

Antrenorul italian Carlo Ancelotti consideră că Anglia rămâne o naţională cu foarte mult potenţial în ciuda eliminării premature de la Euro 2016 şi consideră că Eric Dier a fost unul dintre cei mai buni jucători ai turneului final din Franţa. Reprezentativa condusă de Roy Hodgson s-a prezentat la startul competiţiei încrezătoare în şansele de a deveni prima echipă a Angliei din ultimul deceniu calificată în sferturile unui turneu final, dar în schimb a părăsit competiţia dezamăgitor, eliminată de Islanda în optimile Campionatului European. Înfrângerea cu Islanda a dus inevitabil la demisia lui Roy Hodgson şi a amplificat discuţiile referitoare la incapacitatea Angliei de a face performanţă la competiţiile majore.

Totuşi, noul antrenor al celor de la Bayern Munchen, Carlo Ancelotti, a minimalizat eşecul suferit de Anglia în faţa naţionalei Islandei şi a subliniat faptul că tânăra generaţie are de parta sa timpul, iar viitorul nu este deloc atât de sumbru precum pare: „Ca italian probabil vă întrebaţi dacă pot empatiza cu ceea ce voi simţiţi în aceste momente, în calitate de susţinători ai naţionalei Angliei”- a răspuns fostul tehnician al lui Real Madrid în cadrul unui interviu acordat pentru cotidianul britanic The Telegraph – „Dar din punctul meu de vedere situaţia nu este atât de rea precum credeţi voi. Această echipă a Angliei are foarte mult potenţial. Îmi plac tinerii jucători pe care Roy Hodgson i-a ales şi consider că Eric Dier a fost unul dintre cei mai buni jucători de la Euro 2016.”

„Dele Alli va evolua în următorul sezon de Champions League şi sunt convins că va fi unul dintre cei mai buni tineri jucători din competiţie. Anglia are un viitor promiţător. S-au prezentat la Campionatul European cu a doua cea mai tânără echipă, ceea ce nu mă surprinde, deoarece ştiam că au mulţi tineri foarte talentaţi, am putut observa acest lucru încă de pe vremea când antrenam pe Chelsea. Nivelul de tehnică şi calitate este excepţional, trebuie doar să existe multă muncă şi dorinţă de reuşită, iar performanţele vor veni.” – a concluzionat Carlo Ancelotti.Comentarii