Gazon prost la Lille pentru meciul Elveţia - Franţa
Gazon prost la Lille pentru meciul Elveţia - Franţa

Calitatea gazonului a influenţat negativ desfăşurarea meciului Elveţia – Franţa

Selecţionerii Franţei şi Elveţiei au acuzat starea gazonului pe care au disputat meciul direct din ultima etapă a Grupei A, pe stadionul din Lille.
Articol scris de David Petre
20 iunie 2016

Selecţionerii Franţei şi Elveţiei au acuzat starea gazonului pe care au disputat meciul direct din ultima etapă a Grupei A şi, cu ambele echipe calificate în optimile de finală, s-au arătat îngrijoraţi de modul în care se prezintă mai multe suprafeţe de joc de la EURO 2016.

Naţionelele Franţei şi Elveţiei au fost nevoite să efectueze antrenamentul oficial din ziua premergătoare meciului pe o altă arenă pentru a nu distruge gazonul de pe stadionul din Lille, afectat de ploile torenţiale căzute în ultimele zile. Calitatea acestuia a fost totuşi proastă în timpul jocului, iar la pauză organizatorii au depus o muncă asiduă pentru a repara daunele pricinuite în primele 45 de minute.

Directorul turneului final, Martin Kallen, a recunoscut că organizatorii nu sunt mulţumiţi de modul în care se prezintă suprafaţa de joc pe stadioanele din Lille, Marseille şi Saint-Denis, iar cuvintele lui au fost reluate şi de Didier Deschamps la finalul jocului cu Elveţia.

„Jucătorii trebuie felicitaţi că au terminat meciul cu bine. A fost mai bine [la Lille] decât la Marseille, dar este enervant. Nu ştiu cine este responsabil, dar suntem abia în faza grupelor şi este un mare semn de întrebare pentru ce va fi de acum încolo”.

La rândul său, selecţionerul Elveţiei a considerat că desfăşurarea meciului a fost influenţaţă de starea gazonului: „Este păcat, putea fi un meci mult mai bun. Sper că aceste problemele vor fi rezolvate, fiindcă este greu să joci în astfel de condiţii”.Comentarii