Mehmed Bazdarevic
Mehmed Bazdarevic

Bosnia obligată să câştige meciul cu Israel pentru a mai spera în calificarea la EURO 2016

Selecţionerul Bosniei, Mehmed Bazdarevic, a prefaţat duelul cu Israel din grupa B a preliminariilor pentru Campionatul European 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
24 aprilie 2015

Mehmed Bazdarevic, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Bosniei, a declarat că formaţia sa are neapărată nevoie de victorie în următorul meci din cadrul preliminariilor pentru EURO 2016, care va avea loc pe 12 iunie, cu Israel.

Bosnia se află doar pe locul al cincilea în grupa B din preliminariile EURO 2016 şi are nevoie să încheie cel puţin pe poziţia a treia pentru a păstra şansele de a fi prezentă la turneul final din Franţa: „Trebuie să fim foarte bine pregătiţi deoarece victoria este obligatorie.” – a precizat Bazdarevic. În urmă cu aproximatriv trei săptămâni, Bosnia a reuşit să învingă pe Andorra cu scorul de 3-0 şi a înregistrat un rezultat de egalitate, 1-1 cu Austria: „Evoluţiile noastre din aceste meciuri nu au fost deloc rele, am avut o atitudine lăudabilă şi am obţinut puncte foarte importante.” – a afirmat selecţionerul Bosniei, citat de agenţia de presă Anadolu – „Era necesar să obţinem cu orice preţ victoria în Andorra, sunt trei puncte care ne păstrează şansele de calificare la EURO 2016. Din păcate am fost foarte nervoşi în unele momente şi va trebui să demonstrăm stăpânire de sine pe viitor.”

Pentru Bosnia urmează o serie de partide decisive pentru calificarea la EURO 2016, iar oamenii lui Mehmed Bazdarevic pot fi încurajaţi de faptul că vor disputa trei dintre următoarele patru meciuri pe teren propriu, începând de la confruntarea cu Israel. Un duel decisiv în vederea căruia selecţionerul Bazdarevic are deja unele probleme de lot, odată cu accidentarea lui Emir Spahic, care de asemenea şi-a reziliat contractul cu Bayer Leverkusen în urma unor incidente extrasportive „Cred că Emir va fi în cele din urmă alături de noi. Trece printr-o perioadă dificilă pentru el, dar noi avem nevoie de omul şi de fotbalistul Spahic. Avem nevoie să fie pregătit pentru meciul cu Israel.” – a concluzionat Bazdarevic.

Bosnia s-a calificat la Campionatul Mondial pentru prima dată în 2014. După meciul cu Israel, jucătorii lui Mehmed Bazdarevic vor evolua cu Belgia, Andorra, Ţara Galilor şi Cipru.Comentarii