Wayne Rooney, Anglia
Wayne Rooney, Anglia

Blind: „Anglia are nevoie de Rooney la Euro 2016”

Olandezul Daley Blind a discutat despre situaţia atacantului şi colegului său de la Manchester United, Wayne Rooney
Articol scris de Răzvan Mitacu
4 aprilie 2016

Daley Blind consideră că Anglia ar comite o mare greşeală prin neincluderea lui Wayne Rooney în lotul pentru Campionatul European 2016, precizând că nu ar trebui nici măcar să existe o discuţie în ceea ce priveşte posibila excludere a coehipierului său de la Manchester United, care recent a devenit cel mai bun marcator din istoria naţionalei.

Rooney va avea o concurenţă foarte mare pentru a-şi asigura prezenţa în lotul de 23 de jucători pe care selecţionerul Roy Hodgson se va baza la Euro 2016, cu Daniel Sturridge şi Danny Welbeck printre pretendeţii la un loc, alături de Jamie Vardy şi Harry Kane, care au fost cei mai în formă atacanţi englezi de-a lungul acestui sezon şi sunt aproape siguri de o convocare la turneul final din Franţa, dacă nu vor întâmpina probleme medicale în următoarea perioadă. Anglia a reuşit o revenire spectaculoasă în meciul amical disputat sâmbăta trecută cu Germania, fără Rooney, accidentat, ceea ce a intensificat discuţiile referitoare la necesitatea prezenţei lui Wayne Rooney.

Totuşi, Daley Blind l-a caracterizat pe colegul său de la Manchester United ca fiind un fotbalist „excepţional” şi a declarat că Anglia va avea neapărată nevoie de el pe teren dacă îşi propune să lupte pentru trofeu la Euro 2016: „Când un jucător precum Wayne Rooney este bine din punct de vedere fizic, reprezintă un jucător special, unul care poate face oricând diferenţa.” – afirmă Blind, citat de Sky Sport – „Dacă va fi apt de joc, din punctul meu de vedere nu ar trebui să lipsească de pe teren, întotdeauna are o contribuţie specială. Este un atacant extraordinar şi are calităţi excepţionale. În ceea ce mă priveşte nu ar trebui să existe această discuţie, Anglia are nevoie de Rooney la Euro 2016.” – concluzionează fundaşul olandez al celor de la Manchester United.Comentarii