Bernd Storck, Ungaria
Bernd Storck, Ungaria

Bernd Storck, selecţionerul Ungariei la ultimele patru meciuri de calificare la Euro 2016

Pal Dardai a renunţat la funcţia de selecţioner al naţionalei Ungariei după ce a semnat un angajament pe termen lung cu Hertha Berlin
Articol scris de Răzvan Mitacu
22 iulie 2015

Bernd Storck va fi selecţionerul echipei naţionale a Ungariei pentru ultimele patru meciuri de calificare la Campionatul European din 2016, după cum a anunţat Federaţia Ungară de Fotbal în cursul zilei de luni, prin intermediul unui comunicat oficial.

Antrenorul german în vârstă de 52 de ani a preluat banca tehnică a Ungariei după ce clubul german Hertha Berlin a informat Federaţia Ungară că nu îi va mai permite lui Pal Dardai să îşi împartă sarcinile la nivelul echipei de club şi a naţionalei. Dardai a preluat Ungaria în septembrie şi a fost de asemenea responsabil de echipele de juniori ale clubului din Bundesliga, pentru ca în luna februarie să fie numit antrenor interimar la Hertha. Dardai a reuşit să evite retrogradarea, astfel că în mai a semnat un contract pe termen lung cu Hertha, ceea ce a făcut ca prezenţa lui pe banca tehnică a Ungariei să nu mai fie posibilă.

Storck a fost selecţionerul statului Kazakhstan în perioada 2008-2010 şi de asemenea a condus echipa naţională Under 20 a Ungariei la Campionatul Mondial disputat recent în Noua Zeelandă. Deşi a pierdut trei dintre cele patru meciuri disputate, echipa a lăsat o impresie pozitivă, iar eşecurile la limită cu Serbia şi Brazilia, care au ajuns în cele din urmă în finală, au fost explicabile.

Ungaria se află pe locul al treilea in grupa F de calificare la Euro 2016, cu 11 puncte după şase meciuri şi urmează să evolueze pe teren propriu cu România, în data de 4 septembrie.Comentarii