Selecţionerul Ungariei, Bernd Storck
Selecţionerul Ungariei, Bernd Storck

Bernd Storck, despre meciurile de la Euro 2016: „Capabili de o surpriză”

Selecţionerul Ungariei, Bernd Storck, a analizat grupa de la Euro 2016, unde naţionala sa va înfrunta Austria, Islanda şi Portugalia
Articol scris de Răzvan Mitacu
16 martie 2016

Selecţionerul german al Ungariei, Bernd Storck, va rămâne pe banca tehnică a naţionalei şi la Campionatul European 2016, deşi iniţial contractul său era valabil doar pe durata preliminariilor. Fostul selecţioner al naţionalei de tineret l-a înlocuit pe Pal Dardai în luna iulie, iar rezultatele foarte bune, colaborate mai ales cu obţinerea calificării la turneul final din Franţa i-au adus lui Bernd Storck posibilitatea de a conduce Ungaria şi la Euro 2016.

„Ceea ce am reuşit să facem de-a lungul acestor preliminarii reprezintă un pas important în direcţia potrivită şi nu doar din punct de vedere sportiv. La început toată lumea era sceptică şi negativă, acum există un sentiment de bucurie şi un entuziasm general care se transmite la nivelul întregii ţări. Totuşi, pentru noi cea mai mare greşeală ar fi să ne declarăm mulţumiţi doar cu această performanţă„ – afirmă Bernd Storck, în cadrul unui interviu acordat pentru site-ul dfb.de – „Trebuie să continuăm să muncim la fel de mult, deoarece suntem capabili de o surpriză la Euro 2016. Poate că mulţi ne consideră cea mai slabă echipă din competiţie, însă sunt convins că putem schimba încă o dată parerea tuturor.”

Ungaria a fost repartizată în grupa F de la Euro 2016, urmând a înfrunta Austria, Islanda şi Portugalia. O tragere la sorţi care putea decurge mult mai rău pentru oamenii lui Bernd Storck, după cum recunoaşte însuşi selecţionerul german: „Îmi doream mult să evităm Germania, în primul rănd deoarece este poate cea mai puternică naţională la momentul actual, şi în al doilea rând pentru că este vorba despre ţara mea şi prefer să evit un meci direct. De asemenea am ocolit adversari de cel mai ridicat nivel precum Franţa sau Spania, dar vom evolua cu Portugalia, care reprezintă în mod cert principala favorită la caştigarea grupei şi una dintre favoritele la câştigarea competiţiei.”

Ungaria va debuta la Euro 2016 prin meciul cu Austria, care va avea loc pe 14 iunie la Bordeaux, iar apoi va înfrunta Islanda patru zile mai târziu, la Marseille. Ultima partidă din faza grupelor este programată pe 22 iunie, la Lyon, cu Portugalia.Comentarii