Etrit Berisha, Albania
Etrit Berisha, Albania

Berisha, pregătit să debuteze la primul turneu final cu Albania

Portarul Etrit Berisha se arată încântat de posibilitatea de a evolua la primul turneu final cu echipa naţională a Albaniei.
Articol scris de Răzvan Mitacu
7 iunie 2016

Peste patru zile va debuta la Campionatul European 2016 împotriva naţionalei Elveţiei, echipă pregătită de Vladimir Petković, fostul antrenor al celor de la Lazio, alături de care a colaborat în urmă cu trei ani. Etrit Berisha, rămas încă la gruparea din capitala Italiei, se află în cantonament cu naţionala Albaniei şi se arată nerăbdător să evolueze la turneul final din Franţa:

„Este o onoare imensă să am posibilitatea de a apăra poarta reprezentativei ţării mele. Prezenţa la Campionatul European 2016 este un vis devenit realitate şi aştept cu nerăbdare să intrăm pe teren şi să ne jucăm şansa.” – a declarat portarul în vârstă de 27 de ani, citat de cotidianul italian Corriere dello Sport. După ce a reprezentat una dintre cele mai mari surprize ale campaniei de calificare la Euro 2016, Albania speră acum să poată confirma şi la turneul final din Franţa, iar este Berisha este convins că echipa pregătită de selecţionerul Gianni De Biasi poate obţine o calificare istorică în rundele eliminatorii ale competiţiei: „Avem trei meciuri de disputat în faza grupelor şi ne vom bucura de fiecare moment de pe teren. Dar obiectivul nostru este să obţinem calificare în fazele următoare ale Campionatului European. Franţa este în mod evident principala favorită a grupei, dar noi, Elveţia şi România avem şanse egale de ne califica mai departe. Avem încredere în calităţile noastre şi suntem siguri că putem realiza o performanţă importantă.” – a concluzionat portarul celor de la Lazio, care a adunat 33 de prezenţe în tricoul echipei naţionale.

Albania va debuta la Euro 2016 în meciul cu Elveţia, programat a se disputa sâmbătă, pe Stade Bollaert-Delelis din Lens. Oamenii lui Gianni De Biasi vor înfrunta apoi reprezentativa ţării gazdă, Franţa, pe Stade Vélodrome din Marseille, pentru ca ultimul meci din cadrul grupei A să aibă loc în compania României, pe 19 iunie, la Lyon.Comentarii