Mathieu Valbuena, Karim Benzema
Mathieu Valbuena, Karim Benzema

Benzema nu va participa la EURO 2016

Federaţia Franceză de Fotbal şi selecţionerul Didier Deschamps au decis că Benzema nu va face parte din lotul pentru turneul final al EURO 2016.
Articol scris de Marius Adomnicăi
13 aprilie 2016

Atacantul de 28 de ani al celor de la Real Madrid a primit astăzi vestea că nu va putea participa la Campionatul European de Fotbal găzduit de Franţa. Preşedintele federaţiei, Noël Le Graët, şi selecţionerul Didier Deschamps au ales acorde o mai mare importanţă liniştii şi armoniei din cadrul lotului. Într-un comunicat oficial al forului de Paris se arată că „Președintele Federației și selecționerul țin să reamintească faptul că performanța sportivă este un criteriu important, însă nu exclusiv pentru a se decide selecția în echipa de fotbal a Franței. Capacitatea jucătorilor de a lucra în sensul unității, în interiorul și în afara grupului, exemplaritatea și păstrarea unităţii grupului sunt și ele luate în calcul de toți selecționerii federației. De aici rezultă că Noël Le Graët și Didier Deschamps au decis ca jucătorul Karim Benzema să nu poată participa la EURO 2016”.

Astfel, chiar dacă nu există argumente juridice împotriva selecţionării sale, rezultate în urma implicării în cazul de şantaj asupra colegului şi prietenului său Mathieu Valbuena, Benzema se vede lăsat deoparte. Dezamăgirea sa cu siguranţă nu este împărtăşită de echipele tehnice ale României, Elveţiei şi Albaniei, adversarii Franţei în grupa A de la EURO 2016.

Ştirea a fost făcută publică chiar de atacantul celor de la Real Madrid, care a publicat pe contul său de Twitter următorul mesaj: „Din nefericire pentru mine și pentru toți cei care m-au susținut și m-au sprijinit întotdeauna, nu voi fi selecționat pentru EURO al nostru din Franța…”.Comentarii