Preliminariile EURO 2016, Grupa B, 13 octombrie 2015, ora 21:45
Belgia
Belgia
3 - 1
Israel
Israel

Dries Mertens 64
Kevin De Bruyne 78
Eden Hazard 84
 
Tomer Hemed 88
Belgia va ocupa locul 1 în clasamentul FIFA după 3-1 cu Israel
Belgia va ocupa locul 1 în clasamentul FIFA după 3-1 cu Israel

Belgia – Israel 3-1. „Dracii roşii” câştigă grupa B şi sunt noii lideri ai clasamentului FIFA

Belgia a câştigat cu 3-1 meciul cu Israel, echipă ce ratează barajul de calificare la EURO 2016. Dracii Roşii vor prelua primul loc în clasamentul FIFA.

Deja calificată la Euro 2016, Belgia avea un obiectiv clar în meciul contra selecţionatei israeliene: victoria. Un succes în ultimul meci al grupei nu doar că-i asigura naţionalei lui Marc Wilmots primul loc în grupă, dar o şi urca în clasamentul FIFA pe prima poziţie, înaintea Argentinei şi Germaniei. Pentru oaspeţi, partida din această seară reprezenta ultima şansă pentru a obţine biletele către Franţa.

Selecţionata condusă de Eli Guttman avea nevoie ca Bosnia să nu se impună în Cipru pentru a se clasa la finalul grupei B pe locul trei care conduce către baraj. În caz de egalitate de puncte cu naţionala lui Bazdarevic, Israel obţinea biletele pentru baraj datorită rezultatelor directe. Paradoxal şi Israel şi Bosnia puteau fi în schimb lăsate acasă de naţionala cipriotă în cazul unei victorii la Nicosia coroborate cu o înfrângere a Israelului în Belgia. Calcule multe pentru o grupă în care Belgia şi Ţara Galilor n-au avut emoţii în a-şi apropia calificarea cu o rundă înainte de final. Doar de două ori de-alungul istoriei s-au întâlnit Belgia şi Israel înainte de a juca în această grupă şi de fiecare dată Belgia s-a impus.

Situaţia nu s-a schimbat nici în această seară, Belgia trecând fără emoţii de adversarul direct, care s-a consolat cu locul 4 din grupă. N-a fost un meci prea bun pentru oaspeţi, care în primele 20 de minute s-au întâlnit foarte rar cu mingea. Vedetele gazdelor au făcut foarte uşor diferenţa în linia mediană, iar calitatea ofensivă a băieţilor lui Wilmots şi-a făcut simţită prezenţa după o oră de joc. În prima parte, Hazard, De Bruyne, Mertens şi Nainggolan au avut şansa de a deschide scorul încă din primul sfert de oră, pentru ca până la pauză, acelaşi Mertens, alături de Kompany şi Lukaku să-l pună la grea încercare pe portarul oaspeţilor, Marciano.

Golurile au venit la reluare, iar cel care avea să deschidă scorul a fost micuţul mijlocaş ofensiv de la Napoli, Dries Mertens. Servit excelent de Kevin de Bruyne, Mertens l-a învins cu o execuţie sigură pe Ofir Marciano şi a risipit orice urmă de îndoială asupra victoriei belgiene. Pentru că l-a cum s-a prezentat naţionala oaspete, era greu de crezut că Zahavi, Peretz, Hemed et comp au forţa de a se lupta cu puternica reprezentativă belgiană. După ce a transformat senzaţional o lovitură liberă în Andorra, De Bruyne a recidivat şi în această seară, reuşind golul meciului în minutul 78 şi făcând realmente inutil plonjonul portarului Marciano.

Starul belgienilor, Eden Hazard nu putea lipsi de pe lista marcatorilor şi în minutul 84, acesta l-a învins pe portarul oaspeţilor, după ce a primit o minge excelentă de la Mertens. Tomer Hemed a redus din handicap în minutul 88, însă pentru israelieni zarurile erau aruncate. Belgia învinge şi câştigă grupa devenind totodată noul lider al clasamentului FIFA. Urmează turneul final din Franţa, acolo unde multe priviri vor fi aţintite pe generaţia de excepţie a „diavolilor roşii”.Statisticile meciului

 
62
Posesie
38
 
 
26
Total şuturi
6
 
 
9
Pe poartă
2
 
 
11
Afară
2
 
 
6
Blocate
2
 
 
1
Bare
1
 
 
7
Cornere
2
 
 
3
Offside
3
 
 
2
Galbene
1
 
 
0
Roşii
0
 
 
7
Faulturi
4
 
 
545
Total pase
269
 
 
480
Completate
210
 

Filmul meciului

Kevin De Bruyne
33'
 
Jan Vertonghen
45'+2
 
Thomas Meunier
(Vincent Kompany)
58'
 
 
59'
Avraham Rikan
(Tal Ben Haim 2)
Dries Mertens
(Kevin De Bruyne)
64'
 
Divock Origi
(Romelu Lukaku)
65'
 
Axel Witsel
(Marouane Fellaini)
66'
 
 
66'
Omer Damari
(Beram Kayal)
 
76'
Avraham Rikan
 
77'
Gil Vermouth
(Sheran Yeini)
Kevin De Bruyne
78'
 
Eden Hazard
(Dries Mertens)
84'
 
 
88'
Tomer Hemed
(Eran Zahavi)

Echipele de start

1
5
3
4
2
8
18
10
7
14
9
7
10
12
6
13
8
19
3
21
20
18

Comentarii pe marginea meciului Belgia - Israel