Preliminariile EURO 2016, Grupa C, 08 septembrie 2015, ora 21:45
Belarus
Belarus
2 - 0
Luxemburg
Luxemburg

Mikhail Gordeichuk 34
Mikhail Gordeichuk 62
 
 
Belarus - Luxemburg 2-0
Belarus - Luxemburg 2-0

Belarus – Luxemburg 2-0. Seara în care Gordeichuk a învins plictiseala

Belarus învinge fără probleme Luxemburg şi acumulează şapte puncte din opt partide, dar rămâne fără nicio şansă de calificare din grupa C.

Mijlocaşul născut în Kazahtsan, Mikhail Gordeichuk, a fost eroul echipei sale reprezentative în partida disputată aseară la Borisov în cadrul grupei C şi câştigate de bieloruşi, 2-0 în faţa reprezentativei statului Luxemeburg. A fost abia a doua victorie în grupă pentru gazde, care rămân fără şanse de calificare înaintea ultimelor două runde din grupa C.

Fotbalul a lipsit cu desăvârşire la Minsk, într-o seară în care ambele combatante şi-au îndeplinit misiunea de a plictisi nu doar spectatorii neutri ci şi simpatizanţii ambelor echipe. Jocul uluitor de cald şi deschis la toate şireturile dramei, riscului şi curajului a lipsit odată cu miza unui joc ce putea fi la fel de bine perceput ca un simplu joc de pregătire între două formaţii aflate în îndelungi căutări. Belarus a fost echipa mai bună, dominând teritorial un adversar modest, care în preziua partidei îşi văzuse 16 dintre jucători afectaţi de o puternică toxinfectie alimentară.

Prima şansă de gol a partidei a venit în minutul 11 de la Serghei Kornilenko, a cărui lovitură de cap a fost respinsă extraordinar de portarul Jonathan Joubert.Luxemburghezii s-au aparat eroic şi în acest meci, însă cu unsprezece minute înainte de finalul primei părţi, Gordeichuk avea să deschidă scorul pentru gazde, după o eroare a fundaşului Maxime Chanot.

Şi după pauză tot bielorusii au dictat ritmul jocului, iar mijlocaşul lui Bate Borisov, Mikhail Gordeichuk a reuşit „dubla” după o oră de joc. Acesta a primit o minge de la rezerva Sergei Kislyak, a intrat în careu şi l-a învins fără probleme pe portarul Joubert. Pentru Gordeichuk golurile din acesta seară au fost primele sale reuşite din aceste preliminarii. Portarul gazdelor, Yuri Zhevnov s-a bucurat în schimb de o seară extrem de confortabilă, oaspeţii şutând o singură dată pe spaţiul porţii sale pe finalul partidei.

Belarus învinge fără probleme Luxemburg şi acumulează acum şapte puncte din opt partide, dar rămâne fără nicio şansă de calificare din grupa C. Luxemburg este penultima clasată cu patru puncte şi va întâlni în etapa următoare liderul grupei, Spania. Belarus se va deplasa în Slovacia, într-un meci cu miza reală doar pentru gazde.Statisticile meciului

 
60
Posesie
40
 
 
13
Total şuturi
8
 
 
3
Pe poartă
1
 
 
7
Afară
4
 
 
3
Blocate
3
 
 
0
Bare
0
 
 
5
Cornere
3
 
 
4
Offside
1
 
 
0
Galbene
1
 
 
0
Roşii
0
 
 
8
Faulturi
9
 
 
620
Total pase
371
 
 
532
Completate
589
 

Filmul meciului

Mikhail Gordeichuk
(Sergei Kornilenko)
34'
 
 
46'
Stefano Bensi
(Aurélien Joachim)
 
46'
Daniel Da Mota
(Ben Payal)
Sergei Kislyak
(Aleksandr Hleb)
58'
 
Mikhail Gordeichuk
(Sergei Kislyak)
62'
 
 
69'
David Turpel
(Maurice Deville)
Timofei Kalachev
(Mikhail Gordeichuk)
75'
 
 
77'
Chris Philipps
Nikolai Signevich
(Sergei Kornilenko)
84'
 

Echipele de start

1
19
21
14
4
2
17
7
10
11
8
13
18
21
7
10
17
6
2
5
3
1

Comentarii pe marginea meciului Belarus - Luxemburg