Holger Badstuber
Holger Badstuber

Badstuber, hotărât să îşi recâştige un loc în naţionala Germaniei

Holger Badstuber a revenit după o lungă absenţă şi speră să poate face parte din lotul Germaniei care va fi prezent la Euro 2016
Articol scris de Răzvan Mitacu
8 ianuarie 2016

Holger Badstuber este determinat să treacă peste perioada dificilă din ultimii ani, caracterizată de numeroase accidentări şi recidive, în speranţa de a obţine un loc în lotul Germaniei pe care selecţionerul Joachim Low îl va deplasa în Franţa pentru Euro 2016.

Fundaşul celor de la Bayern Munchen era considerat unul dintre cei mai promiţători apărători centrali din fotbalul european, dar cariera sa a fost umbrită de lungi perioade de indisponibilitate care nu i-au permis să evolueze constant. Jucătorul în vârstă de 26 de ani a ratat partea a doua a stagiunii 2012-13 şi întregul sezon 2013-14 din cauza unor probleme la ligamentul încrucişat anterior, ceea ce a însemnat imposibilitatea prezenţei la Campionatul Mondial din 2014, o campanie care s-a dovedit triumfătoare pentru Germania.

Revenirea iniţială a avut loc în aprilie, dar apoi o accidentare de natură musculară a dus la alte luni petrecute pe margine. Badstuber a revenit pe teren în luna noiembrie a anului trecut şi a bifat cinci prezenţe la Bayern, iar acum îşi propune să fie protagonistul unor evoluţii solide şi mai ales constante pentru a fi prezent în lotul Germaniei de la Euro 2016: „Mai este mult timp până la Campionatul European. Desigur, a avea oportunitatea de a juca pentru Germania este unul dintre obiectivele mele, dar momentan va fi important să am o contribuţie decisivă la Bayern, să pot evolua cât mai mult, iar apoi lucrurile vor veni de la sine.” – afirmă Badstuber, citat de cotidianul Bild.

Jucătorul celor de la Bayern Munchen a adunat 31 de prezenţe în tricoul echipei naţionale şi se pregăteşte să revină la antrenamentele campioanei Germaniei, aflată în pauza competiţională de iarnă.Comentarii