Preliminariile EURO 2016, Grupa G, 05 septembrie 2015, ora 21:45
Austria
Austria
1 - 0
Moldova
Moldova

Zlatko Junuzovic 52
 
 
Austria a câştigat meciul cu Moldova şi este ca şi calificată la EURO 2016
Austria a câştigat meciul cu Moldova şi este ca şi calificată la EURO 2016

Austria – Moldova 1-0. Austriecii, ca şi calificaţi la Euro 2016

Atacantul Zlatko Junuzovic a marcat singurul gol al victoriei chinuite a liderului grupei G, Austria, în faţa Moldovei lui Alexandru Curtianu.

Atacantul lui Werder Bremen, Zlatko Junuzovic, a marcat singurul gol al victoriei chinuite a liderului grupei G, Austria, în faţa Moldovei lui Alexandru Curtianu. Austria rămâne liderul grupei, în timp ce Moldova este în continuare ultima clasată din grupa G a preliminariilor Euro 2016.

Cu Fuchs ca fundaş stânga şi David Alaba din nou în linia mediană. Aşa a început Koller şi meciul cu Moldova în care s-a bazat pe doi atacanţi: Janko (vârf împins) şi Junuzovic (vârf retras). Cu tridentul Arnautovic, Harnik şi Junuzovic în zi bună, liderul grupei G şi-a dominat şi controlat în totalitate adversarul mult mai modest şi a făcut diferenţa după pauză. Chiar dacă elevii lui Marcel Koller au dominat jocul de la Viena, ei au reuşit să marcheze destul de greu prin Junuzovic, după aproape o oră din meci. În ciuda celor 24 de acţiuni de poartă, austriecii au creat greu pericol la poarta lui Cebanu, iar când au depăşit defensiva bine organizată a oaspeţilor, portarul Mordoviei Saransk şi-a făcut bine datoria. Prima şansă reală de gol a jocului a aparţinut oaspeţilor, atunci când atacantul de la Petrolul Ploieşti, Nicolae Milinceanu, l-a pus la grea încercare pe portarul Robert Almer, în urma unei pase venite de la Arthur Patras.

Austria a replicat prin Prodl, Janko şi Junuzovic, care însă n-au reuşit să-i dea emoţii prea mari goalkeeperului Cebanu. La şapte minute de la reluare, Zlatko Junuzovic n-a mai ratat ţinta şi a deschis scorul pe Ernst-Happel-Stadion pentru echipa sa reprezentativă. Imediat, David Alaba a trecut pe lângă 2-0 în urma serviciului aceluiaşi Junuzovic, pentru ca, zece minute mai târziu, Baumartlinger să trimită peste poartă, după combinaţia cu omniprezentul Junuzovic.

Moldova n-a mai avut forţa să replice şi să reintre în joc, în ciuda schimbărilor lui Curtianu. Pe final în tabăra moldovenilor şi-a făcut apariţia şi un alt jucător din liga 1, fundaşul Stelei, Carp. Ultima şansă de gol a gazdelor a purtat semnătura unei alte rezerve, Janscher, dar reluarea sa cu capul din interiorul careului a fost reţinută cu siguranţă de portarul Ilie Cebanu.

Austria merge marţi la locul doi, Suedia, ştiind că un singur punct o califică deja mai departe din grupă. Moldova va juca pe teren propriu cu Muntenegru şi va încerca să obţină prima sa victorie din cadrul grupei G.Statisticile meciului

 
62
Posesie
38
 
 
23
Total şuturi
2
 
 
8
Pe poartă
1
 
 
10
Afară
1
 
 
5
Blocate
0
 
 
0
Bare
0
 
 
5
Cornere
2
 
 
2
Offside
1
 
 
1
Galbene
2
 
 
0
Roşii
0
 
 
12
Faulturi
11
 
 
529
Total pase
229
 
 
465
Completate
160
 

Filmul meciului

 
25'
Eugeniu Cebotaru
Sebastian Prödl
37'
 
 
39'
Ilie Cebanu
Zlatko Junuzovic
52'
 
 
55'
Petru Racu
(Gheorghe Andronic)
Jakob Jantscher
(Martin Harnik)
76'
 
 
79'
Radu Gînsari
(Eugeniu Cebotaru)
Rubin Okotie
(Marc Janko)
84'
 
 
87'
Cătălin Carp
(Nicolae Milinceanu)
Stefan Ilsanker
(David Alaba)
90'+2
 

Echipele de start

1
5
3
15
17
7
8
14
11
10
21
11
10
9
8
3
5
4
7
2
6
1

Comentarii pe marginea meciului Austria - Moldova