Arsene Wenger
Arsene Wenger

Arsene Wenger îl apară pe Pogba înainte de meciul Elveţia – Franţa

Antrenorul lui Arsenal Londra a contracarat atacurile venite pe adresa starului reprezentativei Franţei, Paul Pogba, catalogându-le "extrem de dure".
Articol scris de Florin Codreanu
19 iunie 2016

Antrenorul lui Arsenal Londra, francezul Arsene Wenger, a contracarat atacurile venite pe adresa starului reprezentativei Franţei, Paul Pogba, catalogându-le „extrem de dure”. Pogba a fost titular în partida contra României de la Euro 2016, dar nu a reuşit o prestaţie prea bună, fiind apoi menajat în jocul împotriva Albaniei de către selecţionerul Didier Deschamps. Netitularizarea sa a venit însă pe fondul unor critici evidente din partea presei franceze şi a fanilor „cocoşilor” pentru jocul său modest din partida contra lui Stanciu, Chiricheş et comp.

Un vechi admirator al starului de la Juventus, Wenger a explicat: „Am văzut meciul cu România, iar părerea mea este că aceste acuze la adresa lui Pogba sunt mult prea dure. În acel meci, Matuidi şi Pogba au jucat mai mult sau mai puţin la acelaşi nivel. Ok, se spune că de la Pogba se aşteaptă mult mai multe decât de la Matuidi, dar cred că uităm că acest fotbalist are numai 23 de ani, iar la 23 de ani nu este atât de uşor să conduci din teren o echipa naţională precum cea a Franţei. Fotbalişti precum Michel Platini sau Zinedine Zidane au fost de asemenea contestaţi la această vârstă, însă să nu uităm ce a urmat. Pogba încă îşi învaţă rolul. Astfel de fotbalişti ajung la echipa reprezentativă la 20, 21 de ani şi toată lumea le spune că sunt cei mai frumoşi şi cei mai buni jucători pe care i-am avut vreodată. Încet, încet aşteptările se formează din partea opiniei publice, iar la 22-23 de ani aceeaşi oameni vin şi spun, <băiete, ştii ceva…nu ne aduci ceea ce avem nevoie de la tine> şi cam aşa, deşi eşti un fotbalist extraordinar, te trezeşti că faci rapid pasul de la un fotbalist de top, la un jucător care e brutal atacat din toate părţile” a declarat Arsene Wenger.

Mai mult decât atât, actualul manager de la Arsenal şi-a continuat furibund discursul de protecţie al lui Pogba: „Va fi jucătorul care ne dorim noi să fie abia la 26 de ani. E normal să aibă astfel de jocuri la această vârstă. Încă nu-mi amintesc un fotbalist de 23 de ani care să care în spate naţionala Franţei la turneele finale. Paul trece printr-o perioadă în care se maturizează, dacă vom începe să-l contestăm atât de vehement poate suferi pe termen lung. Cred că în momentul de faţă trece prin testul psihic al carierei sale. Fie îşi va pierde aura, fie va deveni un fotbalist entuziasmant” a încheiat Arsene Wenger.Comentarii