Preliminariile EURO 2016, Grupa I, 07 septembrie 2015, ora 19:00
Armenia
Armenia
0 - 0
Danemarca
Danemarca
Armenia şi Danemarca au terminat indecis, 0-0
Armenia şi Danemarca au terminat indecis, 0-0

Armenia – Danemarca 0-0. Danezii, mai aproape de baraj decât de turneul final

Danemarca a obţinut cu noroc o remiză albă în Armenia şi oferă Portugaliei şi Albaniei prima şansă la calificarea directă la EURO 2016 din Grupa I.

Danemarca a avut noroc să plece cu un punct din Armenia, însă rezultatul de 0-0 îi diminuează serios şansele de calificare directă la EURO 2016. Dacă remiza albă cu Albania din urmă cu trei zile nu a fost considerată un insucces, scorul similar din Armenia certifică în proporţie de 90% prezenţa nordicilor în baraj şi oferă Portugaliei şi Albaniei o şansă uriaşă de a-şi împărţi primele două poziţii ale Grupei I. Până la ora meciului direct dintre cele două, Danemarca a egalat la puncte Portugalia (12) şi are unul în plus faţă de Albania, însă nordicilor le mai rămâne un singur meci de disputat în preliminarii, deplasarea dificilă acasă la Cristiano Ronaldo, în timp ce ambele contracanditate la calificare au de disputat meciuri şi în ultimele două etape.

A fost mult haos în jocul trupei lui Morten Olsen, aflat la ultima campanie de calificare din cariera de selecţioner. Danemarca a venit la Erevan conştientă că are nevoie de toate cele trei puncte, însă a pus în scenă un joc modest şi cu greu s-a apropiat de poarta adversă. Gazdele au început timid dar după vreo jumătate de oră de joc şi-au dat seama că un rezultat pozitiv le este la îndemână şi doar imprecizia în faţa porţii şi lipsa de şansă le-au privat de o primă victorie în preliminariile pentru EURO 2016.

Danemarca a început bine, aşa cum era de aşteptat, iar Daniel Agger a irosit o bună ocazie pentru nordici încă din minutul 5, când a ratat şutul din poziţie favorabilă după o lovitură de colţ. A fost însă unica situaţie de gol a fostei campioane europene într-o repriză în care Armenia a prins curaj şi s-a apropiat în câteva rânduri de poarta lui Schmeichel. Gazarian a deschis în minutul 18 seria ocaziilor gazdelor cu o lovitură imprecisă de cap după de scăpase din marcajul fundaşului central, căpitanul Mkhitaryan şi-a construit bine o fază în minutul 37 dar şutul său nu a putut depăşi blocajul danez, apoi vârful împins Movsisyan a ajuns primul la o centrare din partea dreaptă dar reluarea sa a fost lipsită de precizie.

Armenia a fost şi mai curajoasă în partea a doua, când a găsit spaţii tot mai largi în jumătatea daneză. După un şut spectaculos al fundaşului central Arzumanjan de la mare distanţă, gazdele au irosit o imensă ocazie de gol în minutul 65 când Movsisyan a ajuns singur în faţa lui Schmeichel la capătul unui contraatac dar a şutat în plasa laterală. Danezii au ajuns rar şi neconvingător la poarta armeană, în schimb noul intrat Artem Simonyan putea decide meciul în favoarea gazdelor la capătul unui contraatac în superioritate numerică dar mingea trimisă de el în diagonală a trecut la o palmă de bara porţii lui Schmeichel. Armenia a solicitat şi un penalty în minutele de prelungire când a mai irosit şi un bun contraatac, dar meciul s-a încheiat 0-0 şi a oferit gazdelor al doilea punct din actuala campanie după o remiză pe propriul teren cu Serbia.

Etapa a noua a preliminariilor propune duelurile Portugalia-Danemarca şi Albania-Serbia, apoi calificările se încheie cu meciurile Armenia-Albania şi Serbia-Portugalia, într-o rundă în care Danemarca stă.Statisticile meciului

 
45
Posesie
55
 
 
11
Total şuturi
11
 
 
3
Pe poartă
3
 
 
6
Afară
5
 
 
2
Blocate
3
 
 
0
Bare
0
 
 
2
Cornere
9
 
 
0
Offside
2
 
 
3
Galbene
1
 
 
0
Roşii
0
 
 
15
Faulturi
16
 
 
300
Total pase
401
 
 
241
Completate
339
 

Filmul meciului

Gevorg Ghazaryan
10'
 
Karlen Mkrtchyan
44'
 
 
56'
Thomas Delaney
(Michael Krohn-Dehli)
Ruslan Korian
(Marcos Pizzelli)
62'
 
 
63'
Nicolai Jørgensen
 
64'
Martin Braithwaite
(Nicolai Jørgensen)
Yura Movsisyan
77'
 
 
80'
Erik Sviatchenko
(Simon Kjær)
Aras Özbiliz
(Yura Movsisyan)
83'
 
Artem Simonyan
(Kamo Hovhannisyan)
87'
 

Echipele de start

Comentarii pe marginea meciului Armenia - Danemarca