Bernard Challandes, selecţionerul Armeniei
Bernard Challandes, selecţionerul Armeniei

Armenia a rămas fără selecţioner după primele cinci etape ale preliminariilor EURO 2016

Finalurile de meci pline de ghinion l-au făcut pe Bernard Challandes să renunţe la postul de selecţioner al Armeniei la jumătatea preliminariilor.
Articol scris de David Petre
1 aprilie 2015

Bernard Challandes şi-a dat demisia din funcţia de selecţioner al Armeniei după înfrângerea 1-2 din Albania şi este al zecelea tehnician schimbat în campania de calificare la EURO 2016.

„Un punct din patru meciuri este, evident, nesatisfăcător, indiferent de problemele pe care le-am avut. Nu caut scuze. Am pornit în această grupă cu obiectivul calificării la Campionatul European şi acest obiectiv este acum puţin probabil de realizat, deci este firesc să las locul altcuiva”, a declarat tehnicianul elveţian în vârstă de 63 de ani.

Armenia a avut un start bun de meci în faţa Albaniei la Elbasan şi a condus cu 1-0 din minutul 4, însă eliminarea lui Hambartsumyan în minutul 70 i-a sporit vulnerabilitatea în faţa atacurilor în valuri ale formaţiei gazdă, care a reuşit în cele din urmă să întoarcă rezultatul. În urma acestui meci, Albania a ajuns la 7 puncte în grupă, la egalitate cu Danemarca, în timp ce Armenia a rămas cu un singur punct, plătind tribut lipsei de concentrare în finalurile de meci.

Cu Bernard Challandes la timonă, Armenia a început grupa cu o înfrângere în Danemarca, scor 1-2, după un gol decisiv marcat de Thomas Kahlenberg în minutul 80. În jocul următor a scos doar o remiză acasă cu Serbia, după ce a ratat un penalty în minutul 83 la scorul de 1-0 şi a primit gol în minutul 89. Cristiano Ronaldo a fost autorul victoriei portugheze în faţa Armeniei în etapa a treia printr-un unic gol marcat în minutul 72, apoi a venit deplasarea din Albania unde gazele au punctat, în superioritate numerică, în minutele 77 şi 81 pentru a întoarce rezultatul.

„Sunt dezamăgit de rezultate, dar doresc să mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături în această aventură. Armenia are un bun potenţial şi sper să o văd calificată într-o zi la un turneu final de campionat european sau mondial”, a mai spus tehnicianul.

Următorul meci al Armeniei este programat pe 13 iunie, când va primi replica liderului Grupei I, Portugalia.Comentarii