Arkadiusz Milik, Polonia
Arkadiusz Milik, Polonia

Arkadiusz Milik îl laudă pe Cristiano Ronaldo înainte de Polonia – Portugalia

Tânărul atacant polonez Arkadiusz Milik s-a arătat încântat de duelul cu Cristiano Ronaldo din sferturile de finală ale Campionatului European 2016.
Articol scris de Florin Codreanu
30 iunie 2016

Arkadiusz Milik este unul dintre cei mai promiţători tineri jucători din fotbalul european. Născut în 1994, atacantul lui Ajax Amsterdam a reuşit prestaţii excelente şi la turneul final al Campionatului European de Fotbal din Franţa, unde presa din ţara sa îl consideră deja jucătorul revelaţie al Poloniei. Înaintea meciului din sferturile de finală contra Portugaliei, Milik se descrie: „Îmi place ceea fac şi cred că acesta este un secret foarte util. Sunt mândru să îmbrac tricoul naţionalei Poloniei şi cred că orice fotbalist care face totul cu pasiune şi determinare are şansa, mai devreme sau mai târziu, să-şi reprezinte ţară la astfel de turnee finale. Dacă aş schimbă ceva la mine? Probabil că da, mi-aş dori să fiu mai agresiv şi mai puternic”.

Vârful pentru care Lazio şi Roma par să fi deschis o adevărată luptă la baionetă este strigat de către coechipieri „Arek”, s-a născut la Tychy şi a debutat în fotbalul mare la Rozwoj Katowice. După experienţele de la Bayer Leverkusen şi Augsburg, Arek a fost cumpărat de Ajax pentru 2.8 milioane de euro. Cota sa a crescut de 5 ori şi la numai 22 de ani Milik adună deja 30 de selecţii în echipa reprezentativă şi 11 reuşite.

Aproape de o performanţă incredibilă cu naţionala ţării sale, Arkadiusz Milik îl laudă înaintea duelului cu Portugalia pe super starul lusitanilor, Cristiano Ronaldo: „Nu ascund faptul că atunci când eram la începuturi încercăm să învăţ din ceea ce face Cristiano. Pentru mine, Ronaldo este cel mai bun jucător din lume, un exemplu de muncă, de profesionalism. În cazul său nu este vorba doar despre talent, Cristiano este un exemplu pentru orice fotbalist din această lume şi aştept cu nerăbdare confruntarea cu el” a explicat Arkadiusz Milik.Comentarii