Arda Turan, Turcia
Arda Turan, Turcia

Arda Turan, dezamăgit de criticile primite: „Nu am nimic de demonstrat”

Mijlocaşul Turciei, Arda Turan, a răspuns criticilor primite după evoluţiile din primele două meciuri de la Campionatul European 2016 din Franţa.
Articol scris de Răzvan Mitacu
19 iunie 2016

Un Campionat European dezamăgitor pentru echipa naţională a Turciei, care înaintea ultimului meci din cadrul grupei D mai păstrează doar şanse teoretice de a avansa în rundele eliminatorii ale turneului final. Înfrângerea contra reprezentativei Croaţiei (0-1) a fost urmată de un eşec categoric suferit în faţa campioanei europene, Spania (0-3), un meci la finalul căruia oamenii lui Fatih Terim au fost asupru criticaţi de presă şi mai ales de suporterii turci.

Aşteptările erau mari în special din partea lui Arda Turan, iar mijlocaşul celor de la Barcelona a fost principalul jucător vizat de nemulţumirea exprimată de mass-media şi fanii turci. Căpitanul Turciei s-a apărat de reacţia presei şi a publicului, precizând că nu are nimic de dovedit la naţională: „Am îmbrăcat acest tricou de peste 90 de ori şi meciurile în care am jucat slab pot fi numărate pe degetele de la o mână. Nu am nimic de demonstrat nimănui.” – a declarat jucătorul în vârstă de 29 de ani, citat de site-ul espn.co.uk.

Turcia va înfrunta Cehia în ultima partidă din cadrul grupei D de la Euro 2016, iar oamenii lui Fatih Terim vor încerca să obţină un succes pentru a păstra speranţe de a se clasa pe unul dintre primele patru locuri al treilea sau celr puţin pentru a face uitată impresia negativă lăsată în prima parte a Campionatului European. Meciul cu Cehia este programat a se disputa marţi seară, de la ora 22:00, pe stadionul Bollaert-Delelis din Lens şi va fi condus la centru de arbitrul scoţian William Collum, ajutat de asistenţii Damien McGraith din Irlanda, respectiv Francis Connor, de asemenea din Scoţia.Comentarii