Antonio Conte, selecţionerul Italiei
Antonio Conte, selecţionerul Italiei

Antonio Conte: „Spania este puternică, dar Italia îşi va juca şansa”

Selecţionerul Italiei, Antonio Conte, a prefaţat confruntarea cu Spania din cadrul optimilor de finală ale Campionatului European 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
27 iunie 2016

Selecţionerul Italiei, Antonio Conte, a susţinut o conferinţă de presă pentru a analiza meciul cu Spania contând pentru optimile de finală ale Campionatului European 2016, programat a se disputa în această seară. Înfrângerea Spaniei contra Croaţiei a provocat multe discuţii şi nemulţumiri în rândul presei spaniole, însă fostul antrenor al lui Juventus nu este de acord cu ideea că oamenii lui Vicente del Bosque ar fi vulnerabili:

„Eu spun că înfrângerile îţi aduc ceva în plus la capitolul determinare şi dorinţă de revanşă. Pentru noi poate că ar fi fost mai bine ca Spania să vină după o serie de victorii consecutive, să fie o echipă mai puţin motivată. Contra Croaţiei ei ar fi putut închide definitiv meciul, care a fost unul foarte, foarte ciudat. L-am analizat şi am văzut aceleaşi mişcări specifice Spaniei, cu inserările între linii şi pase filtrante în spatele defensivei. Aşadar ne aşteptăm să înfruntăm un adversar extrem de puternic, însă noi nu suntem aici doar pentru a face act de prezenţă, ci ne vom juca şansa până la final.” – a declarat selecţionerul italian.

Pentru Antonio Conte va fi unul dintre cele mai importante meciuri ale carierei, posibil ultimul pe banca tehnică a echipei naţionale. Fostul tehnician al lui Juventus va prelua pe Chelsea din stagiunea viitoare, însă pentru moment se concentrează doar pe parcursul de la Euro 2016: „Sunt emoţionat, simt responsabilitatea unui meci precum acesta. S-a mai întâmplat deja la începutul campaniei de calificare şi înainte de partida cu Belgia, dar aşa este normal să se întâmple la competiţii importante precum un Campionat European sau Mondial, când simţi aşteptările şi privirile unui popor întreg. I-am văzut pe băieţi încrezători, sunt pregătiţi să îşi joace şansele până la final, cu armele noastre: după cum ştiţi, în prima partidă am stabilit un record de kilometri alergaţi la acest turneu final, 120 de kilometri. Acesta este fotbalul nostru: mult efort, intensitate, ritm pe faza de posesie şi joc vertical, fără posesie sterilă. Noi trebuie să alergăm mai mult ca adversarul şi în acest sens suntem pregătiţi să jucăm din patru în patru zile.” – a concluzionat selecţionerul echipei naţionale a Italiei.Comentarii