Antonio Conte, selecţionerul Italiei
Antonio Conte, selecţionerul Italiei

Antonio Conte prefaţează Italia – Suedia: „Acelaşi spirit şi determinare”

Selecţionerul Antonio Conte a discutat despre meciul pe care Italia îl va disputa vineri cu Suedia, în cadrul grupei E de la Euro 2016.
Articol scris de Răzvan Mitacu
16 iunie 2016

Selecţionerul Italiei, Antonio Conte, are motive să fie mulţumit după începutul foarte bun al ‘Squadrei Azzurra’, care s-a impus cu scorul de 2-0 în primul meci de la Euro 2016, dar cel mai important, a evidenţiat un joc convingător: „Contra Belgiei a fost într-adevăr un meci frumos şi cred ca ne-am convins încă o dată de faptul că nu există nimic sigur în fotbal. Din fericire gazonul este cel care decide întotdeauna învingătorul, nu vorbele.” – a declarat fostul antrenor al lui Juventus, referitor la statutul de favorită pe care cea mai mare parte a presei îl atribuia Belgiei – „Trebuie să păstrăm acelaşi spirit şi determinare pentru a le oferi suporterilor alte momente de satisfacţie. Mă bazez în primul rând pe un grup de oameni, dincolo de calitatea de fotbalişti şi este fundamental să existe o alchimie potrivită în lot. Cea mai mare bucurie a mea este faptul că am văzut o implicare totală din partea tururor, a celor care au jucat şi a celor care au rămas pe banca de rezerve.” – a declarat Antonio Conte, citat de cotidianul torinez Tuttosport.

Pentru Italia urmează acum meciul cu Suedia, iar o victorie ar aduce ‘Squadrei Azzurra’ calificarea matematică în rundele eliminatorii ale Campionatului European: „Dar trebuie să ne amintim de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani” – avertizează selecţionerul italian, cu referire la eliminarea de la Campionatul Mondial 2014 – „Am învins Anglia, apoi am pierdut următoarele două meciuri şi am fost eliminaţi. Acea experienţă trebuie să rămână în memoria noastră pentru a ne folosi drept lecţie de învăţat. Acum nu trebuie să începem să ne bucurăm pentru victoria cu Belgia, ci trebuie să ne concentrăm doar pe meciul cu Suedia.”

„Vor exista cu siguranţă şi momente de dificultate, însă dacă suporterii vor vedea că jucătorii sunt dispuşi să se sacrifice şi să dea totul pe teren, vor aprecia fără îndoială echipa naţională. Dar să nu spuneţi că acum suntem favoriţi. Pentru a reuşi o performanţă extraordinară nu trebuie să ne lăsăm cuprinşi de entuziasm doar datorită unei victorii.” – a adăugat Antonio Conte, care la finalul Campionatului European 2016 va părăsi banca tehnică a Italiei şi va prelua pe Chelsea.Comentarii