Antonio Conte, selecţionerul Italiei
Antonio Conte, selecţionerul Italiei

Antonio Conte analizează grupa Italiei de la Euro 2016

Selecţionerul Italiei, Antonio Conte, a discutat despre componenţa grupei E de la Campionatul European 2016, unde Italia va înfrunta Belgia, Suedia şi Irlanda
Articol scris de Răzvan Mitacu
21 decembrie 2015

„Este o grupă dificilă, interesantă. Vom încerca să obţinem maximul posibil şi, cel mai important, vom încerca să îi facem mândri pe susţinătorii noştri, dincolo de rezultatul final.” – Selecţionerul Antonio Conte comentează astfel grupa în care Italia a fost repartizată la Euro 2016, unde fosta campioană mondală va înfrunta Belgia: „Sunt de părere că Belgia este o naţională excelentă, printre favoritele la succesul final. Au o echipă tânără şi mulţi jucători de cel mai înalt nivel. În rest suntem trei echipe de valoare apropiată. Cunoaştem cu toţii calităţile lui Zlatan Ibrahimovic; Irlanda este o naţională care întotdeauna joaca cu sufletul, la intensitate maximă şi cu un spirit de grup extraordinar. Aşadar va trebui să fim foarte atenţi, nu va fi deloc uşor să obţinem calificarea.”

BELGIA – „Partida iniţială, cu Belgia, va fi foarte importantă, iar eu sunt de părare ca este de preferat să începem cu adversarul cel mai puternic” – afirmă selecţionerul italian – „Trebuie să ne jucăm şansa, să fim lucizi. Ştim că putem, chiar trebuie, să ne îmbunătăţim jocul până atunci.”

SUEDIA – „Este o echipă frumoasă, care se bazează pe un fotbalist imens precum Zlatan Ibrahimovic, un jucător care oricând poate să facă diferenţa, după cum a demonstrat şi în meciurile de baraj. Desigur, nu a câştigat de unul singur, dar are o influenţă foarte mare. Suedia este o naţională puternică din punct de vedere fizic, bine pregătită din punct de vedere tactic, o echipă pe care o cunoaştem.”

IRLANDA – „La fel precum toate echipele anglo-saxone, Irlanda impresionează prin forţa fizică, intensitatea de joc şi spiritul de sacrificiu. Joacă acelaşi sistem clasic 4-4-2 şi ştie foarte bine să îşi valorifice calităţile”. – concluzionează Antonio Conte.Comentarii